ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)

ξεκίνησαν-οι-εγγραφές-στο-2ο-επαλ-βόλου-545817

Ξεκίνησε στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) η πρώτη φάση εγγραφών – ανανεώσεων εγγραφών – μετεγγραφών μαθητών και μαθητριών για το σχολικό έτος 2021-2022, η οποία διαρκεί μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο της εφαρμογής e-εγγραφές: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet των ενδιαφερόμενων ή, προκειμένου για ανήλικους μαθητές, των κηδεμόνων τους. Χρειάζονται, επίσης, η αστυνομική ταυτότητα, το email και ο αριθμός μητρώου των μαθητών (υπάρχει πάνω στον έλεγχο προόδου ή στο απολυτήριό τους).

Όσοι/-ες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαδικασία, μπορούν, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα, να προσέρχονται στο σχολείο, τις εργάσιμες μέρες, από τις 18:00 ως και τις 22:00, έχοντας μαζί τους τα παραπάνω στοιχεία, για να κάνουν την εγγραφή τους.

Οι μαθητές/-τριες ή οι κηδεμόνες που θα πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική εγγραφή μόνοι τους, αποθηκεύουν το έγγραφο στον υπολογιστή τους και το αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου, [email protected] συμπληρώνοντας στο πεδίο «ΘΕΜΑ» του μηνύματος το ονοματεπώνυμο του μαθητή και την τάξη εγγραφής. Θα αποσταλεί από το σχολείο απαντητικό email, που θα επιβεβαιώνει την παραλαβή της δήλωσης εγγραφής. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν παραλάβουν απαντητικό email, να επικοινωνήσουν με το σχολείο, στο τηλέφωνο: 2421 0 38211.

Όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, αλλά αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxisnet, μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχολείο, που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, στο «Καρτάλειο Διδακτήριο», οδός Κασσαβέτη 3 – Πολυμέρη, λειτουργούν οι τομείς:

  1. Οικονομίας & Διοίκησης
  2. Πληροφορικής
  3. Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η φοίτηση στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό):

  • Πλήρης φοίτηση: οι μαθητές/-τριες αποκτούν απολυτήριο Λυκείου και ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Εγγράφονται με Απολυτήριο Γυμνασίου και παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά και εργαστηριακά). Η φοίτηση είναι 3ετής.
  • Φοίτηση ειδικότητας: οι μαθητές/-τριες αποκτούν πτυχίο επιπέδου 4. Εγγράφονται στο Β΄ έτος με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κ.ά.) και παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά και εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο. Η φοίτηση είναι 2ετής.

Το πλήρες ωράριο μαθημάτων είναι 18:00-22:30. Η φοίτηση είναι δωρεάν. Για τη μετακίνησή τους με το αστικό ΚΤΕΛ οι μαθητές έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι μαθητές/-τριες πλήρους φοίτησης, που διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χλμ. από το σχολείο, μετακινούνται δωρεάν. Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή, ενώ στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Μετά από την αποφοίτηση, οι μαθητές/-τριες έχουν τις εξής τρεις επιλογές:

  • Να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας με το πτυχίο επιπέδου 4 που αποκτούν (οι απόφοιτοι/ες εργάζονται είτε σε επιχειρήσεις-φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είτε ως αυτοαπασχολούμενοι-ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος).
  • Να συμμετέχουν προαιρετικά στο πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑ, κάνοντας πρακτική άσκηση για 9 μήνες, με αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη, στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα (4 ημέρες/εβδομάδα εργασία και 1 ημέρα εργαστήριο στο σχολείο). Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης, αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 5 και μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αυξημένα προσόντα.
  • Να επιδιώξουν την πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ, Στρατιωτικές Σχολές – Σώματα Ασφαλείας, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού) με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ με ειδικό ποσοστό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή βοήθεια για την πραγματοποίηση της εγγραφής, μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση του σχολείου καθημερινά, τις εργάσιμες μέρες, 18:00 – 22:00, στο τηλέφωνο 2421 0 38211 ή ηλεκτρονικά στο email του σχολείου [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου