ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Πρίντζος: Συντελείται εθνικό έγκλημα με τη φέτα

ν-πρίντζος-συντελείται-εθνικό-έγκλημ-545676

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, έκανε σήμερα Παρασκευή την ακόλουθη δήλωση για το θέμα της φέτας: «Μεγαλόφωνα και πεισματικά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου γιατί πιστεύω ότι με την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά (CETA) ολοκληρώνεται η συντελούμενη καταστροφή της κτηνοτροφίας στην Πατρίδας μας.

Είμαι κτηνοτρόφος(προβατοτρόφος) από μικρό παιδί και νοιώθω στο πετσί μου την αγωνία, την ανασφάλεια, την ανέχεια, την χλειμάρα που περνάει ο Έλληνας κτηνοτρόφος.

Εκφράζω την προσωπική μου άποψη, την οποία δεν δίστασα και δεν θα διστάσω και στο μέλλον να εκφράζω όταν πιστεύω είναι χρήσιμη.

Δεν υπηρετώ σκοπιμότητες, δεν επιδιώκω και δεν θέλω τίποτε. Δεν έχω πολιτικές δουλείες και δεν με ενδιαφέρει να είμαι ευχάριστος. Προσπαθώ να είμαι ωφέλιμος.

Πίστευα ότι σ’ένα τόσο μεγάλο θέμα που αφορά έναν τόσο ευαίσθητο τομέα της Εθνικής μας οικονομίας, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Χώρα, την κτηνοτροφία θα μπορούσαν να καθίσουν σ’ένα τραπέζι κόμματα, φορείς και κτηνοτρόφοι και να χαράξουν μια εθνική στρατηγική στο θέμα της φέτας, προϊόν που αφορά σημαντικά την οικονομία μας αλλά και χιλιάδες συμπολίτες μας.

Δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί αδυνατούν ή ακόμη και αρνούνται να κατανοήσουν το ειδικό βάρος και την εθνική σημασία κάποιων μεγάλων επιλογών που αμετάκλητα προκαθορίζουν την εξέλιξη, την πορεία και τελικά την μοίρα αυτού του Λαού και αυτού του τόπου.

Αποτέλεσμα η απαράδεκτη, η καταστροφική απουσία εθνικής στρατηγικής σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής .

Θα ήταν λοιπόν πρωτόφαντο και έκπληξη μεγάλου μεγέθους αν σε αυτό το μεγάλο εθνικών διαστάσεων θέμα υπήρχε μια δεδομένη συγκεντρωτική, υπεύθυνη και ρεαλιστική εθνική στάση.

Μια στάση που θα ήταν το αποτέλεσμα μιας γόνιμης διεργασίας, συζήτησης, συνεννόησης, αντιθέσεων και συνθέσεων σκληρής αντιπαράθεσης και τελικής ομοψυχίας όλων των παραγόντων που αποτελούν τις συνιστώσες του προβλήματος.

Δυστυχώς δεν έγινε.

Χάθηκε σε αυτόν τον τόπο ακόμη μια ευκαιρία. Είναι βέβαιο κατά την άποψή μου ότι η συμφωνία αυτή Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά για την φέτα θα αδρανοποιήσει στην Πατρίδα μας την παραγωγική διαδικασία και η πρωτογενή παραγωγή θα μηδενισθεί.

Είναι κρίσιμο και αναγκαίο να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι συντελείται εθνικό έγκλημα.

Για να αντιληφθούν οι κύριοι, τις επιπτώσεις της συμφωνίας που υπερασπίζονται πρέπει να δώσουν μια απάντηση σήμερα στους κτηνοτρόφους, πώς μέσα σε δέκα μέρες από την ανακοίνωση της συμφωνίας οι τιμές του πρόβειου και γίδινου γάλακτος στην πατρίδα μας έπεσαν κατά 2-3 λεπτά.

Έχουν υποχρέωση ν’ απαντήσουν γι’ αυτήν την εξέλιξη.

Καλώ με κραυγή αγωνίας τον πολιτικό κόσμο Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να αναμετρήσουν και να αναδεχθούν τις ευθύνες τους και να αποτρέψουν την επερχόμενη καταστροφή στην κτηνοτροφία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου