ΤΟΠΙΚΑ

Εφοδος στις λαϊκές αγορές από αστυνομία και Δήμο Βόλου

εφοδος-στις-λαϊκές-αγορές-από-αστυνομ-545667

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραεμπόριο – Παράνομοι μάζευαν άρον – άρον τους πάγκους και τρέπονταν σε φυγή

Εφοδος κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας και στελεχών του Δήμου Βόλου, στη λαϊκή αγορά της Δευτέρας, που από χθες λειτουργεί στην οδό Μελίνας Μερκούρη, στη Ν. Ιωνία. Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομο εμπόριο, ενώ στη θέα των συλλήψεων και άλλοι παράνομοι μάζευαν άρον – άρον τους πάγκους και την πραμάτεια τους και απομακρύνονταν από το χώρο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλου, Αρη Σαββάκη, κατά τη χθεσινή πρώτη εξόρμηση του Δήμου μαζί με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στη λαϊκή αγορά της Δευτέρας, συνελήφθησαν δύο άτομα: ένας Πακιστανός που πωλούσε ηλεκτρονικά είδη και ένας Ρομά που διέθετε από καροτσάκι φυτά, κυρίως καλλωπιστικά λουλούδια.

Οι δύο μικροπωλητές δεν είχαν άδεια. Συνελήφθησαν ενώ το εμπόρευμά τους κατασχέθηκε. Δεν ήταν όμως οι μοναδικοί. Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη κι άλλοι παράνομοι μικροπωλητές που είχαν στήσει πάγκους ανάμεσα σε νόμιμους, μόλις είδαν τις συλλήψεις, μάζεψαν όπως – όπως την πραμάτεια τους και τράπηκαν σε φυγή.

«Στόχος μας είναι κατ’ αρχήν να «καθαρίσουν» οι λαϊκές αγορές από το παράνομο εμπόριο», σημείωσε ο κ. Σαββάκης, επισημαίνοντας ότι οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν όλο το επόμενο χρονικό διάστημα στις λαϊκές αγορές τόσο οπωρολαχανικών όσο και ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Σε δεύτερη φάση και εφόσον το Υπουργείο προχωρήσει στην τροποποίηση του Νόμου που αφορά στην έκδοση αδειών, θα γίνουν νέες διαγραμμίσεις βάσει των αδειών που θα εκδοθούν και επόμενο βήμα θα είναι η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας που αφορά τόσο στην ομοιομορφία των πάγκων και ομπρελών όσο και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαλάληση των εμπορευμάτων και την όχληση των περιοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Κανονισμού, στις λαϊκές οπωρολαχανικών, οι παραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν μπλε χρώμα στους πάγκους και τις ομπρέλες τους και πορτοκαλί οι μικροπωλητές, ενώ στα είδη ένδυσης και υπόδησης, οι τέντες που δένονται από κάγκελα σπιτιών, δέντρα και σήματα της τροχαίας θα πρέπει να αντικατασταθούν από ομπρέλες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου