ΤΟΠΙΚΑ

Πάνδημη υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Αγριά

πάνδημη-υποδοχή-ιερού-λειψάνου-του-αγ-545601

Σε κλίμα κατάνυξης η πόλη της Αγριάς και η Τοπική μας Εκκλησία υποδέχθηκαν, χθές, Κυριακή 26 Απριλίου, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το οποίο φυλάσσεται στον ιστορικό και μνημειακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ροτόντα Θεσσαλονίκης.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε ο π. Γεώργιος Χειλάς και υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και πολλών πιστών.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, γιατί έδωσε την άδεια και ευλογία του, «να υποδεχθούμε σήμερα στον τόπο μας έναν θησαυρό, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου», το οποίο «θα γίνει αφορμή για εντονότερη προσευχή για μια καλύτερη Ελλάδα, για ενδυνάμωση της πίστης και της εμπιστοσύνης μας στο θέλημα του Θεού, για την ειρήνη σ’ όλο τον κόσμο, για την προστασία των ανθρώπων από τον επάρατο θρησκευτικό φανατισμό».

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς έως την Πέμπτη 30 Απριλίου, ενώ την Παρασκευή 1 Μαΐου θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον οικισμό Αστέρια Αγριάς, όπου θα παραμείνει έως το Σάββατο 2 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου