ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη Βολιώτη που δεν αφήνει το γιο του να επικοινωνεί με τη μητέρα

καταδίκη-βολιώτη-που-δεν-αφήνει-το-γιο-545571

Ενοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, έκρινε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βολιώτη, για υπόθεση παραβίασης προσωρινής διαταγής που ρυθμίζει την επικοινωνία γιου και μάνας. Ο πατέρας του παιδιού καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς το δικαίωμα αναστολής.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε πάρει την πρωτοβουλία και είχε κάνει το πρώτο βήμα να αποκατασταθούν οι σχέσεις μάνας και ανήλικου, ωστόσο η προσπάθεια φαίνεται ότι δεν είχε και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, καθώς δε συνοδεύτηκε από αμοιβαίες υποχωρήσεις από τους διάδικους.

Ο ανήλικος έμεινε με τη μητέρα του μόνο για μερικές ώρες την ημέρα της διακοπής της δίκης, στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ χθες, που συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, ο πατέρας του παιδιού επέλεξε να μην είναι παρών στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο…

Ο εισαγγελέας έδρας, ενώ ανέβηκε στην έδρα με την πρόθεση, όπως είπε, να απαλλάξει τον κατηγορούμενο από τις κατηγορίες, ωστόσο διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος στην αποκατάσταση των σχέσεων. Όπως επισήμανε, ενώ έγινε προσπάθεια εκ μέρους του δικαστηρίου, ο πατέρας του παιδιου δεν μπήκε έστω σε κάποια διαδικασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς δεν υπήρχε εκ μέρους του ειλικρινής πρόθεση.

Ο εισαγγελέας έκρινε λοιπόν ένοχο τον πατέρα του παιδιού για παραβίαση προσωρινής διαταγής κατ’ εξακολούθηση και πρότεινε στο δικαστήριο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών.

Ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 38 μήνες φυλάκιση, και μάλιστα λόγω της εξακολουθητικής διάρκειας που είχε η πράξη του αδικήματος δεν του αναγνώρισε το δικαίωμα της αναστολής και μετέτρεψε την κατηγορία σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο πατέρας του παιδιού πάντως, σύμφωνα με πληροφοριές, πρόκειται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσω, να προσφύγει ακόμη και στο Συνήγορο του Παιδιού.

Για το θέμα, πάντως, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έχει ήδη καταδικάσει τον πατέρα για αρπαγή παιδιού, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και εννέα μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως τον Νοέμβριο του 2016. Επίσης, είχε καταδικάσει τη θεία του παιδιού για άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών.

Να επισημανθεί ότι στη Δικαιοσύνη εκκρεμούν και άλλες προσφυγές, μία από αυτές σε βαθμό κακουργήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου