ΤΟΠΙΚΑ

Συγκίνηση για οικογένεια Βολιωτών που ξανάσμιξε

συγκίνηση-για-οικογένεια-βολιωτών-πο-545073

Η 46χρονη Βολιώτισσα νίκησε τον κορονοϊό και επέστρεψε στα παιδιά της – Τη μέριμνά τους μέχρι να ορθοποδήσει η μητέρα είχε αναλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία

Κοντά στα ανήλικα παιδιά της, στη θαλπωρή του σπιτιού της, έχοντας νικήσει τον κορονοϊό που την ταλαιπώρησε αφάνταστα και έφτασε στο κατώφλι της διασωλήνωσης, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες 46χρονη Βολιώτισσα.

Η ιστορία της 46χρονης, μητέρας δύο ανηλίκων παιδιών, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, όταν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δημοσιοποίησε την πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο Αχιλλοπούλειο να αναλάβει να συνδράμει τα παιδιά της, για όσο διάστημα εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Η 46χρονη μεγαλώνει τα παιδιά μόνη της. Πριν έναν χρόνο έχασε τον σύζυγό της και από τότε έγινε «πατέρας και μάνα» για τον 17χρονο γιο και την 12χρονη κόρη της.

Στις αρχές Μαΐου μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο καθώς νόσησε από κορονοϊό και παρουσίασε επιπλοκές.

Στο σπίτι παρέμεναν μόνα τους τα δύο παιδιά που επίσης είχαν προσβληθεί από κορονοϊό και έπρεπε να παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Η 46χρονη με τη συνδρομή των γιατρών πάλευε νυχθημερόν για να αποφύγει τη διασωλήνωση. Η μόνιμη όμως αγωνία της ήταν τα δύο της παιδιά, τα οποία καθημερινά αναζητούσαν τηλεφωνικά τους γιατρούς για να ενημερωθούν για την κατάσταση της μητέρας τους. Με αγωνία περίμεναν την ώρα της ενημέρωσης για να καλέσουν τηλεφωνικά και να ακούσουν ένα ευχάριστο νέο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, νοσηλευτική, ιατρική και κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Βόλου δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια.

Στήθηκε ένα ολόκληρο δίκτυο και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες το νοσοκομείο Βόλου έγινε ο «φύλακας- άγγελος» για τα δύο παιδιά.

Συγκεντρώθηκαν χρήματα προκειμένου να εξασφαλίζεται σε καθημερινή βάση το φαγητό τους, για όσο διάστημα η μητέρα τους θα παραμείνει στο νοσοκομείο.

Υπήρξε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων που φοιτούν, ώστε να μην διαταράξει τίποτα τις σπουδές τους.

Επιστρατεύθηκαν επίσης παιδοψυχολόγοι οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό τους για όσο διάστημα η μητέρα τους απουσίαζε από το σπίτι.

Η περιπέτεια της 46χρονης τελείωσε με αίσιο τρόπο. Όπως ενημέρωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρούλα Τζανέτου, κοινωνική λειτουργός, προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείου Βόλου, η μητέρα βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον κορονοϊό. Έχει επιστρέψει πλέον στο σπίτι της και σταδιακά ανακάμπτει. Μέχρι να μπορέσει να σταθεί πλήρως ξανά στα πόδια της οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αχιλλοπουλείου θα βρίσκονται στο πλευρό της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου