ΤΟΠΙΚΑ

Με ισχυρούς συμβολισμούς η σημερινή ημέρα

με-ισχυρούς-συμβολισμούς-η-σημερινή-η-851206

Με λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος η εθνική επέτειος της επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821 αλλά και η γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθες με την κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της πόλης από τους μαθητές των σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, θα κορυφωθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι με την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων.
Τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης τίμησαν χθες οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, καταθέτοντας χθες στεφάνια στο Ηρώο της πόλης. Την ίδια ώρα στα σχολεία διεξάγονταν γιορτές με ποιήματα και αφηγήσεις και με τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά, γιορτάζοντας την εθνική επέτειο.
Για τις αξίες θα πρέπει να αγωνιστούν σήμερα οι νέοι της Ελλάδος, σύμφωνα με την κ. Εύη Αδαμάκη, Αντινομάρχη για θέματα Παιδείας, βλέποντας ταυτόχρονα και το ζήτημα της οικονομικής κρίσης.
«Θα πρέπει πραγματικά να δούμε κι όλα αυτά τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ανεξαρτησία της Ελλάδας, ίσως γιατί και η κρίση και οι αγώνες που πρέπει να κάνουμε να είναι σε άλλα επίπεδα, είναι εξίσου όμως σημαντικοί για την προκοπή και για τη συνέχεια της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντινομάρχης.
Το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο έστειλε ο κ. Δημήτρης Παταβάλης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, ο οποίος υποστήριξε πως «οι ήρωες του 21 ενσάρκωσαν την τόλμη, την αρετή και την αγάπη για την ελευθερία. Οι αγώνες και οι θυσίες τους ας αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα για μας τους σύγχρονους Έλληνες, έτσι ώστε να πορευτούμε με στόχο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική πρόοδο».
Με τους στίχους του Εθνικού Ύμνου πέρασε το μήνυμα της επετείου ο κ. Κώστας Σούρλας, Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εκπροσωπώντας την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
«Πιο επίκαιρο από ποτέ είναι για την περίοδο που διανύουμε το μήνυμα της εθνικής επανάστασης. Οι στίχοι του Εθνικού Ύμνου είναι χαρακτηριστικοί: Με τα ρούχα αιματωμένα, ξέρω ότι έβγαινες κρυφά, να γυρεύεις εις τα ξένα
άλλα χέρια δυνατά. Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή, δεν είν εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί. Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
αλλ ανάσαση καμιά, άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φρικτά.
Σήμερα η Ελλάδα γυρνάει στις ξένες δυνάμεις, όμως πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να είμαστε αυτάρκεις και ολιγαρκείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρλας.
Να σημειωθεί πως φέτος την κυβέρνηση στη σημερινή παρέλαση θα εκπροσωπήσει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Αριστείδης Μπουρδάρας, ενώ προ τω επισήμων θα παρελάσουν περίπου 2.000 μαθητές, πρόσκοποι και στρατιώτες. Φέτος δεν θα δούμε στην παρέλαση τα μηχανοκίνητα τμήματα των σωμάτων ασφαλείας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου