ΤΟΠΙΚΑ

Μοίρασε… μπιλιετάκια η Κτηματική

μοίρασε-μπιλιετάκια-η-κτηματική-544320

Δεκάδες… μπιλιετάκια με πρόστιμα μοίρασε προχθές σε δεκάδες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο μέτωπο της Αγριάς η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Συνολικά σε εικοσιπέντε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης και της αναψυχής, επιβλήθηκαν πρόστιμα, που κυμαίνονται από 1.100 έως και 1.800 ευρώ και τα οποία, όπως έγινε γνωστό, αφορούν το πρόστιμο διατήρησης για το έτος 2012, για κατασκευές (τέντες, ομπρέλες κ.α.) που δεν επιτρέπεται να είναι μόνιμες (πακτωμένες) πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής.

Τα ίδια έχουμε κάθε χρόνο με την Κτηματική, είπε χθες βράδυ ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών της Αγριάς Φ. Καραουλάκης, που ωστόσο έσπευσε να σημειώσει ότι σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, επαγγελματίες στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη δικαιώθηκαν. Θα πρέπει κάποια στιγμή, κατέληξε ο κ. Καραουλάκης, ο Δήμος να προχωρήσει στην ανάπλαση της παραλίας, για να τελειώνει κάποτε αυτός ο βραχνάς με την Κτηματική.

Τα τσαρδάκια

Ωστόσο η Κτηματική δεν έβαλε πρόστιμα μόνον στα μαγαζιά που είχαν κάνει μόνιμες κατασκευές στην παραλία. Εβαλε πρόστιμα και σε επιχειρηματίες που εκμισθώνουν το χώρο όπου είναι τα γνωστά «τσαρδάκια», τα οποία υφίστανται στην περιοχή πριν από το 1930, καθώς χρησιμοποιούνταν προπολεμικά, ως τα σημεία στα οποία γίνονταν οι φορτοεκφορτώσεις των εμπορευμάτων προς και από όλο το παραλιακό Νότιο Πήλιο με τις « μαούνες» της εποχής.

Ενας εξ αυτών ο Σάββας Μωυσίδης κόντεψε να πάθει… εγκεφαλικό, όταν προχθές πήρε στα χέρια του το… μπιλιετάκι της Κτηματικής, που ούτε λίγο – ούτε πολύ, του ζητούσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.280 ευρώ. Ποσό που σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία αντιστοιχεί στα πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης τμήματος του δημόσιου δρόμου για τα έτη από το 2008 έως και το 2012. Ποια αυθαίρετη χρήση; απορεί ο κ. Μωυσίδης, με τον οποίο συνομιλήσαμε χθες το βράδυ και ο οποίος δεν έκρυβε την αγανάκτησή του για την οικονομική του επιβάρυνση, αλλά και για την ψυχική ταλαιπωρία που τον περιμένει, προκειμένου να αντιμετωπίσει, μέσω της νομικής οδού, τους αβάσιμους, σύμφωνα με τον ίδιο, ισχυρισμούς της Κτηματικής, που από το 2010, που έκανε την εμφάνισή της στην Αγριά, δημιουργεί κάθε χρόνο αναστάτωση στους επαγγελματίες της περιοχής. Κάθε χρόνο, όπως λέει ο κ. Μωυσίδης, μου χορηγείται κανονικά άδεια για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Μέχρι το 2012 την άδεια μου τη χορηγούσε ο Δήμος, πέρυσι και φέτος τη σχετική άδεια μου την έδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου που έχει την κυριότητα όλης της χερσαίας ζώνης της περιοχής.

Ο κ. Μωυσίδης σημειώνει ακόμη ότι από πέρυσι το Μάρτιο έχει στα χέρια του μία αθωωτική απόφαση, μετά από μήνυση που του είχε υποβάλει η Κτηματική για αυθαίρετες παρεμβάσεις στο « τσαρδάκι». Δεν έχω κάνει καμία παρέμβαση. Το έχω αφήσει έτσι όπως το βρήκα από το 1997 που το λειτουργώ ως καφενείο, σημειώνει ο επιχειρηματίας που πλέον σκέφτεται την ταλαιπωρία που τον περιμένει με τα Δικαστήρια, στα οποία έχει δικαίωμα να προσφύγει μέσα σε ένα μήνα. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση πρέπει, όπως λέει, να καταβάλει το 20% του συνολικού ύψους του προστίμου που του επιβλήθηκε. Τι να κάνω; Σε διαφορετική περίπτωση, όπως καταλήγει ο κ. Μωυσίδης, θα πρέπει να… σκάσω 3.300 ευρώ και όπως είναι γνωστό, δεν είναι εποχές που περισσεύουν στον οποιονδήποτε…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου