ΤΟΠΙΚΑ

Ζωντάνεψε η έκρηξη στα Κουκουλέικα Μηλίνας

ζωντάνεψε-η-έκρηξη-στα-κουκουλέικα-μη-544167

Ο ιδιοκτήτης της αγροικίας, όπου σημειώθηκε η διαρροή προπανίου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών για έκρηξη από αμέλεια

Ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή, εφέσιμη επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 64χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για έκρηξη εξ αμελείας.

Επρόκειτο για την έκρηξη που είχε σημειωθεί μετά από διαρροή προπανίου σε αγροικία στα Κουκουλέικα Μηλίνας τον Ιούλιο του 2016 με σοβαρά τραυματία, τον ιδιοκτήτη της αγροικίας και κατηγορούμενο στην υπόθεση και υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια.

Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στις 4 τα ξημερώματα στις 23 Ιουλίου 2016 οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν απανωτούς δυνατούς θορύβους που παρέπεμπαν σε αλλεπάλληλες εκρήξεις.

Σε λίγη ώρα στο σημείο ηχούσαν σειρήνες του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας.

Το σπίτι του 64χρονου είχε καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς έμειναν μόνο τα θεμέλια, ενώ ζημιές είχαν προκληθεί και σε άλλες οικίες σε μία μεγάλη ακτίνα από το σημείο της έκρηξης, λόγω του ωστικού κύματος που προκλήθηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος, που κοιμόταν την ώρα της διαρροής, εκτοξεύτηκε με το κρεβάτι του έξω από το σπίτι σε απόσταση 15-20 μέτρων.

Είχε δεχθεί άμεσα τις πρώτες βοήθειες, όμως είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα και η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χθες στο δικαστήριο εξεταζόμενος είπε ότι νοσηλεύτηκε επί 60 μέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά εγκαύματα που υπέστη.

Σήμερα ακόμη, όπως ανέφερε, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς έχει μειωμένη μυϊκή δύναμη και αναπνευστικά προβλήματα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν είχε κανένα δόλο για να προκληθεί η έκρηξη και ότι επρόκειτο για ατύχημα που του στοίχισε πολύ ακριβά, τόσο για την ίδια τη ζωή του όσο και για την περιουσία του.

«Το σπίτι μου είναι αυτή τη στιγμή κατεστραμμένο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο δικαστήριο, όπως κατατέθηκε, κανένας από τους γείτονες του κατηγορούμενου που υπέστη ζημία δεν ζήτησε αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τον καταδίκασε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου