ΤΟΠΙΚΑ

Γεύμα σε 400 οικογένειες από την Κουζίνα Αλληλεγγύης

γεύμα-σε-400-οικογένειες-από-την-κουζίνα-544130

Διευρύνει διαρκώς τον κύκλο της κοινωνικής δραστηριότητας που αναπτύσσει η Κουζίνα Αλληλεγγύης, σε μια περίοδο κατά την οποία σημειώνεται αυξητική τάση στις μερίδες φαγητού που προσφέρονται σε άπορες οικογένειες, και φτάνουν πλέον τις 470 από Τρίτη μέχρι Παρασκευή.

Η αύξηση έγινε εμφανής αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών, πριν από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ενώ όπως υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, ο κόσμος έχει φτάσει πλέον στο έσχατο σημείο και δεν διστάζει πλέον να ζητήσει βοήθεια.

Οι 117 μερίδες που διανέμονται κατά τις προαναφερθείσες μέρες, καλύπτουν πλέον τις καθημερινές ανάγκες όχι μόνο μοναχικών ατόμων αλλά και πολλών οικογενειών με μικρά παιδιά.

Νέοι άνθρωποι, οι οποίοι διανύουν την πιο παραγωγική ηλικία, 35 και άνω, και έχουν έρθει αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, στρέφονται στην Κουζίνα Αλληλεγγύης για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους και τους ίδιους, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Η εθελοντική δομή που προσφέρει απλόχερα φαγητό, τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης σε δεκάδες αναξιοπαθούντες της περιοχής μας, πρόσφατα προσέφερε καρότσια, καρεκλάκια και άλλα βρεφικά είδη στο κέντρο προσφύγων της Λαμίας, καθώς επίσης και βιβλία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα.

Βολιώτικο παζάρι

Στο μεταξύ, μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για το βολιώτικο παζάρι που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Κουζίνα Αλληλεγγύης σήμερα, Σάββατο 4 Μαρτίου, από τις 10.00πμ έως τις 19.00, σε ισόγειο χώρο του γηροκομείου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοραή και Ιάσονος. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν προς πώληση βιβλία, διακοσμητικά αντικείμενα, συλλογές, αντίκες, δίσκοι βινυλίου, παιχνίδια, όλα σε καλή κατάσταση.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου με στόχο να καθιερωθεί το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, προκειμένου ο καθένας «να μπορεί να πουλήσει για δικό του όφελος ή να αγοράσει διάφορα αντικείμενα» όπως υπογραμμίζει η κ. Ιωαννίτη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου