ΤΟΠΙΚΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας και κολύμβησης σήμερα στις Πλάκες

απαγόρευση-κυκλοφορίας-και-κολύμβησ-544112

Από τις 8 σήμερα το πρωί έως και τις 8 το βράδυ απαγορεύονται η κολύμβηση και η κυκλοφορία σκαφών σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή στη θάλασσα στην περιοχή Πλάκες (παραλίες Ιάσων, Τρίτων και Νηρέας) έως και τις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα ισχύει και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον οδικό άξονα Βόλου – Αγριάς.

Οι απαγορεύσεις τίθενται σε ισχύ για την ανάγκη επιχείρησης εξουδετέρωσης πυρομαχικών που εντοπίστηκαν στις Πλάκες και στο ύψος του άλσους «Ρηγώνη».

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό θα βρίσκεται στον Βόλο κλιμάκιο της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. To ένα από τα πυρομαχικά, οβίδα αεροπλάνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρήκαν δύτες του Ελληνικού Σώματος Ερευνας και Διάσωσης, στο πλαίσιο εκπαίδευσης υγρού στοιχείου.

Ο δύτης, Αναστάσιος Ματσούκας, ο οποίος την εντόπισε, θα υποδείξει το σημείο στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, η οποία εκλήθη από τον Πειραιά για να πραγματοποιήσει την καταστροφή της οβίδας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου