ΤΟΠΙΚΑ

Μάκης Μπαλλής: Η Ν.Δ. «πετάει την μπάλα στην κερκίδα» για τη φέτα

μάκης-μπαλλής-η-ν-δ-πετάει-την-μπάλα-σ-544104

Σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για το θέμα της φέτας εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής. Σε γραπτή δήλωσή του με αφορμή τη στάση της Ν.Δ. στην προστασία της ελληνικής φέτας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επισημαίνει ότι φέρει μεγάλη ευθύνη «για το ξεπούλημα της φέτας» και καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση, εάν θα ψηφίσει ή όχι την εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-Καναδά (CETA) στη Βουλή.

«Όπως διαπιστώσαμε όλοι μας -επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Μ. Μπαλλής- έφθασε και στο Βόλο η αγωνιώδης προσπάθεια της Ν.Δ. την τελευταία βδομάδα, να βγάλει από πάνω της τη μεγάλη ευθύνη που φέρει για το «ξεπούλημα» της ελληνικής φέτας απέναντι στη δήθεν φέτα του Καναδά, με τις ψήφους των δικών της ευρωβουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο πριν λίγες μέρες.

Είναι κατανοητό το έντονο εσωκομματικό πρόβλημα που προκαλεί στην αξιωματική αντιπολίτευση η συγκεκριμένη στάση των ευρωβουλευτών της και η ανησυχία που της δημιουργεί η καταδίκη αυτής της στάσης από το σύνολο των κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας και ιδιαίτερα της Θεσσαλίας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος τόσο για την προ τριημέρου κεντρική εσωκομματική σύσκεψη υπό τον βουλευτή της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη, όσο και για τις εξορμήσεις των στελεχών της στην επαρχία.

Η προσπάθεια της Ν.Δ. να «πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα», να ρίξει αλλού το ενδιαφέρον της υπόθεσης και να ρίξει τις συνέπειες της δικής της στάσης, που απειλεί με καταδίκη την ελληνική φέτα, σε… υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, παραπέμπει στη γνωστή φράσηση «εκεί που μας χρώσταγαν, μας παίρνουν και το βόδι».

Όλοι γνωρίζουν ότι για την υπερψήφιση της CETA και της συγκεκριμένης συμφωνίας για τη «φέτα» του Καναδά, δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο η όποια άποψη του οποιουδήποτε υπουργού, αλλά μόνο η ψήφος των ευρωβουλευτών (για το Ευρωκοινοβούλιο) και των βουλευτών (για τα εθνικά κοινοβούλια, όταν έρθει προς συζήτηση η συμφωνία).

Οι οκτώ ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν ΝΑΙ στην αναγνώριση της καναδικής «φέτας», μαζί με ακόμη 400 ευρωβουλευτές που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις. Όπως η άποψη: «Πρέπει να λειτουργούμε με λογική ανοιχτών οριζόντων» που είπε ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος της Ν.Δ., όπως η άποψη: «Ο ανταγωνισμός θα λύσει όλα τα προβλήματα» που εξέφρασε άλλος συνάδελφός του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε αμέσως μετά ότι «στη Ν.Δ. θα πρέπει να ξαναδούμε τη στάση μας ενόψει της όποιας συζήτησης στο εθνικό Κοινοβούλιο».

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους ευρωβουλευτές της ΛΑΕ, του ΚΚΕ και τους ανεξάρτητους Ν. Μαριά και Σοφία Σακοράφα, ψήφισαν ΟΧΙ στη συμφωνία.

Αντί για καναδέζικες μπουρμπουλήθρες, ας μας μας πουν αν η στάση του κόμματός της Ν.Δ. βοηθά στην κατοχύρωση ως ΠΟΠ της ελληνικής φέτας, αν σε λίγα χρόνια θα υπάρχει στα ευρωπαϊκά ράφια ελληνική φέτα ή φθηνές απομιμήσεις «τύπου φέτας», αν η λογική τους για πλήρη υποταγή στις επιταγές της ελεύθερης αγοράς έχει κάποιο τέλος. Ας απαντήσουν τι στάση θα κρατήσουν αν έρθει το ίδιο θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ξεκάθαρα, χωρίς φιοριτούρες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου