ΤΟΠΙΚΑ

Κερδίζει το κεφάλαιο από τις θυσίες

κερδίζει-το-κεφάλαιο-από-τις-θυσίες-851206

«Δηλητηριώδες, αλλά και ανύπαρκτο για τον λαό» χαρακτήρισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το δίλημμα που τίθεται από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα σχετικά με τις θυσίες των εργαζομένων και το αν θα πιάσουν τόπο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου, το βέβαιο είναι ότι οι θυσίες θα ανεβάσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου συνολικά, ενώ οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε δεινή θέση.
Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι οι στυλοβάτες της ΕΕ και του κεφαλαίου», ενώ αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όσοι νομίζουν ότι η ΕΕ θα αλλάξει από μέσα, στην ουσία παρουσιάζουν ένα τέχνασμα για παραίτηση από τη ριζοσπαστική πάλη».
Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι «οι θυσίες έχουν νόημα μόνον στον βωμό του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» και τόνισε την ανάγκη όξυνσης της πάλης, «με όλες τις μορφές και με συνολική αντεπίθεση».
Στην ερώτηση ποιες θα ήταν οι συνέπειες, αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι θα ήταν πιο δύσκολα για τις τράπεζες, «γιατί αυτές, ουσιαστικά, διευκολύνονται με τις αποφάσεις του κ. Τρισέ, αλλά κανένα μέτρο από αυτά που ανακοινώθηκαν δεν αποβλέπει στη βελτίωση της θέσης του λαού».
Ερωτηθείσα πώς σχολιάζει τοποθετήσεις στελεχών της Αριστεράς που ζητούν να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα απάντησε πως «ορισμένοι, αφού εξάντλησαν τα περιθώρια να τους δώσει το ΠΑΣΟΚ ένα κομμάτι εξουσίας, τώρα θέλουν να φύγει η κυβέρνηση. Εμείς, λέμε να φύγουν τα κόμματα της αστικής τάξης, όμως δεν φεύγουν πέντε μήνες μετά τις εκλογές, αν και τα κόμματα αυτά δεν φεύγουν με τις εκλογές, αλλά με την αλλαγή στον λαό, γιατί δεν έχει νόημα να φύγει το ένα κόμμα και να έρθει το άλλο».
Σχετικά με εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο να σημειωθούν κοινωνικές εκρήξεις το επόμενο διάστημα, λόγω της οικονομικής πολιτικής και της δυσαρέσκειας των πολιτών, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι «αλίμονο αν ο λαός περιμένει να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια ο ΛΑ.Ο.Σ. ή και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην περίπτωση αυτή θα έχουμε ένα κίνημα χειραγωγημένο και τελικά ηττημένο».
Επίσης, σχολιάζοντας τα ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα, που ακούστηκαν από άνδρες του Λιμενικού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «ενίσχυση των ρατσιστικών και εθνικιστικών φωνών με πρωτεργάτη τον κ. Καρατζαφέρη, άλλοτε σύμμαχο της ΝΔ και τώρα σύμμαχο του ΠΑΣΟΚ, που υπερασπίζεται αυτούς που εκπαιδεύουν Έλληνες στρατιώτες» και κατέληξε: «Ας προβληματιστεί ο λαός γι αυτούς. Η καλλιέργεια του ρατσισμού και του εθνικισμού στρέφεται κατά των εργαζομένων και πυροδοτεί τις πιο ακραίες φωνές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου