ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Χαμόγελα… πρωταθλητών
Απελευθερωμένοι από το άγχος και με πλατιά χαμόγελα παρουσιάστηκαν όλοι στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο μόλις ένας βαθμός που χρειάζονται οι «πράσινοι» για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα έκανε το κλίμα στην Παιανία πανηγυρικό. Οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού τιμ έκαναν συνεχώς πλάκα μεταξύ τους και προσφωνούσαν ο ένας τον άλλο πρωταθλητή.
Ο Νίκος Νιόπλιας μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, αλλά φρόντισε να τους υπενθυμίσει πως οι υποχρεώσεις τους δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη, καθώς πέρα από το βαθμό που χρειάζονται για να στεφθούν πρωταθλητές, υπάρχει και ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. «Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια. Δώσαμε ένα κρίσιμο παιχνίδι που έπρεπε πάση θυσία να νικήσουμε και τα καταφέραμε. Είναι γεγονός ότι είμαστε πολύ κοντά στο πρωτάθλημα, όμως μην ξεχνάτε ότι ακόμα δεν το πήραμε. Θέλουμε έναν βαθμό και πρέπει να τον πάρουμε. Έχουμε άλλα δύο ματς και επιβάλλεται να παρουσιαστούμε ως Παναθηναϊκός», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουμε άλλον έναν στόχο μπροστά μας, το Κύπελλο. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να τον υποτιμήσουμε. Έχουμε τη ρεβάνς και μετά, εφόσον όλα πάνε καλά, τον τελικό. Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το νταμπλ και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη».
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό είναι ο επαναληπτικός του Κυπέλλου στις 7 Απριλίου, ενώ ακολουθεί το ματς με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, για την 29η αγωνιστική, ενώ στη χθεσινή προπόνηση συμμετείχαν και οι ποδοσφαιριστές της Golden Team Λαγός, Φέτσης και Σταμπολζίεφ.
Επιτέλους μέτρα με «μαχαίρι» στη χρηματοδότηση προς την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΑΕ ανακοίνωσε ο γγ Αθλητισμού ,για να σταματήσει η βία. Συγκεκριμένα την άμεση αναστολή κάθε χρηματοδότησης προς την ΕΠΟ, την Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΑΕ, μέχρι να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πάνος Μπιτσαξής, τονίζοντας ότι ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να διαφημίζεται μέσω ενός βίαιου προϊόντος!!!
Τα λόγια του γγ Αθλητισμού ήταν σαφή: «Οι Ελληνες πολίτες παρακολουθούν με οργή και αγανάκτηση αναξιόπιστα πρωταθλήματα, όπου επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και της τυφλής βίας»και συνέχισε: «Τον κατήφορο του ελληνικού ποδοσφαίρου προσπάθησε να ανακόψει η Πολιτεία με ένα θεσμικό διάλογο με όλους τους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ακόμη και με τους οργανωμένους οπαδούς. Δυστυχώς, όμως, οι συμφωνίες κυρίων κατέρρευσαν από τις εξελίξεις με τα σοβαρά επεισόδια σε διάφορα γήπεδα».
Ο ΟΠΑΠ όπως όλοι ξέρουμε είναι ο κύριος χορηγός της εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού υπογράμμισε ότι η βία δεν μπορεί να χρηματοδοτείται με τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, ο οποίος πληρώνει 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Αναλύοντας την αναστολή των χρηματοδοτήσεων ο κ. Μπιτσαξής είπε: «Ο ΟΠΑΠ καταβάλλει 23 εκ. ευρώ στη Σούπερ Λίγκα, 9 εκ. στη ΕΠΑΕ, 3 εκ. κατ΄ ευθείαν στην ΕΠΟ, ενώ 5 εκ. δίδονται ακόμη μέσω ειδικών συμβάσεων. Με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, και σε απόλυτη συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και κατόπιν εισήγησης της ΓΓΑ, αναστέλλεται κάθε χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέχρι να πειστεί η Πολιτεία ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι ειρηνικό και όχι γεμάτο βία. Η Πολιτεία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τη βία, ούτε ο ΟΠΑΠ μπορεί να διαφημίζεται μέσω αυτού του τρισάθλιου θεάματος».
Μάλιστα, ο κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι, με βάση την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ είναι άκυρη και θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση, όπου θα μπουν «ρήτρες για τη βία».
Ο Μπιτσαξής ανέφερε, μάλιστα, ότι ο κ. Γερουλάνος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και, σε συνάντηση που πρόκειται να έχουν τις προσεχείς ημέρες, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα εξηγήσει στον κ. Πιλάβιο τις θεσμικές προθέσεις της Πολιτείας για την επανέναρξη της χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Όπως επισήμανε, πάντως, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει:
Να αυστηροποιηθεί το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ και να επιβάλλονται οι κατάλληλες ποινές για επεισόδια που ενέχουν κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και εκτεταμένες καταστροφές αθλητικών εγκαταστάσεων.
Να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα προβλέπουν τη δραστική παρέμβαση της ΕΠΟ για αναβολή αγώνων, όταν δεν υπάρχει η αναγκαία ασφάλεια για τους θεατές.
Να θεσπιστούν μέτρα που να ρυθμίζουν τις μετακινήσεις οπαδών, ώστε οι ΠΑΕ να έχουν την αντικειμενική ευθύνη γι΄ αυτές.
Να ληφθούν μέτρα, που θα πείσουν την Πολιτεία, ότι η αθλητική δικαιοσύνη απονέμεται με αξιόπιστο τρόπο.
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού συμπλήρωσε ότι το υπάρχον πειθαρχικό δίκαιο είναι ελλιπές, ενώ πρόσθεσε πως οι ποινές που επιβάλλονται είναι… χάδι.
Ακόμη, τόνισε ότι περιμένει από την ΕΠΟ την αυστηροποίηση των ποινών, ενώ ανακοίνωσε πως η Πολιτεία θα εκπονήσει ένα κώδικα διοικητικών ποινών και εμείς περιμένουνε την εφαρμογή όλων αυτών…
Αποκλείστηκε
Ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης κατέλαβε την 2η θέση στο ρεπεσάζ του κέιριν και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το δεύτερο γύρο του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας. Στα προκριματικά ο Βολιώτης ποδηλάτης κατέλαβε την 3η θέση στην τρίτη σειρά. Ο Βολικάκης ήταν σαφώς επηρεασμένος από τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ζαφείρης Βολικάκης στα προκριματικά τερμάτισε 6ος στη 17η σειρά και στο ρεπεσάζ ήταν τρίτος.
Διακοπή στο 1ο λεπτό!
Στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα, αλλά αυτό ξεπερνάει την ανθρώπινη φαντασία… Ένας αγώνας στην τρίτη κατηγορία της Βουλγαρίας διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί το…1ο λεπτό, καθώς η μία από τις δύο ομάδες έμεινε με έξι παίκτες!
Συγκεκριμένα, η Γκιγκάντ Μπελένε έκανε ταξίδι 200 χιλιομέτρων για την πόλη Μπελογκράντσικ, για τον αγώνα με την Μπαλκάν, αλλά με μόλις επτά παίκτες στην αποστολή της(!), λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Η αναμέτρηση ξεκίνησε κανονικά ένας τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει! Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι ομάδες πρέπει να παρατάσσονται με τουλάχιστον επτά παίκτες, οπότε η αναμέτρηση διακόπηκε και η Μπαλκάν Μπελογκράντσικ πήρε τη νίκη στα χαρτιά!
Συνάντηση
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου, Αλέκο Βούλγαρη, είχαν χθες ο πρόεδρος της «Βόλος 2013 Α.Ε.», Γιώργος Κολέτσος και η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Φανή Κουτρουμπά στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Εγινε αλληλοενημέρωση για όλα τα θέματα και η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το πρώτο διοικητικό συμβούλιό της θα γίνει μετά το Πάσχα στο Βόλο.
Συγκινήθηκε ο Φάνης…
Το συναίσθημα… ξεχείλισε στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι προς τιμήν του Φάνη Χριστοδούλου. Ακόμα και ο ίδιος δάκρυσε με την έκπληξη που του επιφύλασσε ο Σάκης Τζαλαλής ως αντιπρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου βετεράνων, καθώς δεν κάλεσε κάποιον πολιτικό για να κάνει την βράβευση, αλλά τη μητέρα του, Ελένη.
7ο All StarGame
Ο Σταύρος Τριτσώνης από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το 7ο All Star Game που θα διεξαχθεί τη Μ. Τετάρτη 31/3/2010 και ώρα 19:00 στο γήπεδο του Εθνικού Πειραιώς. Βοηθοί θα είναι οι Χρήστος Γενναίος-Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) και 4ος διαιτητής ο Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών).
Η ερώτηση της ημέρας
Αλλος ήταν να τιμωρηθεί… και άλλος τιμωρήθηκε;;;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου