ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχο καταγγελίας για πολυκατάστημα στον Βόλο ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος

ελεγχο-καταγγελίας-για-πολυκατάστημ-543950

Την διερεύνηση καταγγελίας για την πώληση προϊόντων εκτός αυτών που ορίζονταν με είσοδο στο κατάστημα όλη την περίοδο εφαρμογής του γενικού απαγορευτικού, από υποκατάστημα πολυκαταστήματος στον Βόλο, ζητεί η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου από την έναρξη της εφαρμογής click inside έχει αποστείλει επανειλημμένως επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Διεύθυνση ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Αστυνομική Διεύθυνση και Δημοτική Αστυνομία για τον έλεγχο πολυκαταστήματος, το οποίο διαθέτει υποκατάστημα στην πόλη μας και φέρεται να επέτρεπε αγορές λοιπών προϊόντων εκτός αυτών που ορίζονταν με είσοδο στο κατάστημα όλη την περίοδο εφαρμογής του γενικού απαγορευτικού.

Δυστυχώς, οι αρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί δεν έδωσαν καμιά απάντηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν κανένα σαφές πόρισμα για την διευκρίνιση της πρακτικής click inside.

O Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προέβη σε επιστολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στους τοπικούς Βουλευτές προκειμένου να δοθεί έπειτα από τρεις μήνες μια απάντηση, αν κατά την εφαρμογή του μέτρου click inside επιτρεπόταν η αγορά προϊόντων, τα οποία για τα λοιπά καταστήματα επιτρεπόταν απαρέγκλιτα μόνο με εφαρμογή click away.

Θεωρούμε ότι η αγορά δεν πρέπει να χωρίζεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε πολυκαταστήματα κι στους μεν να μην δίνονται δυνατότητες εξυπηρέτησης του κοινού και στους δε να επιτρέπεται όποια ανοχή. Η λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων κατά την περίοδο του lockdown ορίζονταν με σαφείς οδηγίες και όποια παράβαση αυτών έπονταν από ζημίες και πρόστιμα. Δε λειτουργεί η αγορά με δυο μέτρα και δυο σταθμά, γιαυτό καλούμε τους αρμόδιους να διερευνήσουν το θέμα άμεσα, ώστε να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση για όλες τις επιχειρήσεις είτε μικρές είτε μεγάλες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου