ΤΟΠΙΚΑ

Επί τάπητος η επιχειρησιακή σύμβαση ~ Συνάντηση με τη νέα “ηγεσία” της Λαφάρζ

επί-τάπητος-η-επιχειρησιακή-σύμβαση-σ-543157

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις

Η πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση του σωματείου των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ στο Βόλο με τη νέα διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων της Λαφάρζ, Ειρήνη Τζανέτου, ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να θέσει το σωματείο το θέμα της επιχειρησιακής σύμβασης και των διαπραγματεύσεων που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει.

Η κ. Τζανέτου υπογράμμισε ότι σύντομα θα υπάρξει δυνατότητα να γίνει ευρεία συζήτηση για όλο το πλαίσιο που θέτουν οι εργαζόμενοι και εμφανίστηκε σε γενικές γραμμές καθησυχαστική εάν και αρκετές φορές τόνισε ότι η επίσκεψή της στο Βόλο και η συνάντησή της με τα στελέχη της εταιρείας και το σωματείο είχε καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Τα σωματεία ενόψει της νέας επιχειρησιακής σύμβασης έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν αύξηση 1,5% για τους μισθούς μέχρι και 1.500 ευρώ και 1% για άνω των 1.500 ευρώ.

Οπως εξήγησαν τα μέλη του σωματείου η μεταβατική περίοδος εξαιτίας της συγχώνευσης της Λαφάρζ με τον όμιλο της Holcim που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί έχει άμεσο αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ζήτησαν άμεσα να υπάρξει συνάντηση.

Εξέφρασαν εξάλλου την έντονη δυσφορία τους καθώς ακόμη παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί η επιτροπή που θα εξέταζε τα έκτακτα επιδόματα τα οποία ουσιαστικά έχουν καταργηθεί.

Επίσης τόνισαν στην κ. Τζανέτου ότι οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο μπορεί να γνωρίζουν ότι η συγχώνευση δεν επηρεάζει στην Ελλάδα και το Βόλο τη λειτουργία των εργοστασίων του Ομίλου καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχουν δραστηριότητες της Holcim, που ενδεχομένως να δρομολογούσαν αποφάσεις για μείωση του προσωπικού, είναι ωστόσο ιδιαίτερα συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί όσο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα των διαπραγματεύσεων και όσο υπάρχει σε εκκρεμότητα το ζήτημα των επιδομάτων .

Τα σωματεία ενόψει της νέας επιχειρησιακής σύμβασης έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν αύξηση 1,5% για τους μισθούς μέχρι και 1.500 ευρώ και 1% για άνω των 1.500 ευρώ, προσλήψεις προσωπικού, αύξηση 10% στις διατακτικές και επαναφορά οικονομικής ενίσχυσης αδείας στα 12,5 ημερομίσθια.

Αυτό που εξάλλου απασχολεί όπως υπογραμμίστηκε τους εργαζόμενους είναι να διασφαλιστούν οι συλλογικές συμβάσεις και οι θέσεις εργασίας.

Χθες οι εκπρόσωποι του σωματείου και της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων μοίρασαν μέσα στους χώρους δουλειάς ειδικό έντυπο με τις θέσεις τόσο των εργαζομένων της Λαφάρζ όσο και της Holcim για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου