ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτοί λογαριασμοί στο Europa League

ανοιχτοί-λογαριασμοί-στο-europa-league-851206

Καμία από τις οκτώ εναπομείνασες ομάδες του Europa League δεν αισθάνεται εξασφαλισμένη ή… ξεγραμμένη πριν τους επαναληπτικούς των προημιτελικών της διοργάνωσης που θα γίνουν σήμερα το βράδυ, αφού τα σκορ των πρώτων αγώνων άφησαν ανοικτούς τους λογαριασμούς και στα τέσσερα ζευγάρια.
Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μπενφίκα, που είχε επικρατήσει με 2-1 στο «Ντα Λουζ» την περασμένη εβδομάδα. Οι «κόκκινοι» έχασαν έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για να τερματίσουν τέταρτοι στην Premiership μετά το 1-1 με την Μπέρμιγχαμ το Σάββατο. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Μπάμπελ και Ινσούα, καθώς και στον Μάξι Ροντρίγκες που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Οι «αετοί» της Λισαβόνας, που βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πορτογαλικού πρωταθλήματος με τη νίκη 4-2 επί της Ναβάλ τη Δευτέρα, έχουν τρεις απουσίες, αυτές των Σαβιόλα, Πεϊσότο και Γουέλντον.
Στο «Βιθέντε Καλντερόν» η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει το προβάδισμα που της δίνει το 2-2 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Βαλένθια. Οι «ροχιμπλάνκος» δεν υπολογίζουν στους Μέντες και Μπαλντέ, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ρέγες και Βαλέρα. Οι «νυχτερίδες» έχουν και πάλι πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αφού εκτός μάχης είναι οι Μαρτσένα, Ματιέ, Μπρούνο και Μιγκέλ.
Στη Λιέγη η Σταντάρ υποδέχεται το Αμβούργο, που έχει ένα ισχνό προβάδισμα έπειτα από τη νίκη με 2-1 στη «Νόρντμπανκ Αρένα», όπου θα φιλοξενηθεί και ο τελικός της διοργάνωσης. Με την ομάδα του Ντομινίκ Ντ’Ονόφριο ενδέχεται να επανεμφανιστεί μετά από καιρό ο Στίβεν Ντεφούρ, ενώ Γιοβάνοβιτς και Καρσέλα ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και είναι διαθέσιμοι. Οι φιλοξενούμενοι έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη στην Bundesliga και έχουν σημαντικές απουσίες, όπως αυτές των Ελία και Γιάνσεν.
Τέλος, στη «Φόλκσβαγκεν Αρένα» η Βόλφσμπουργκ αναμετράται με τη Φούλαμ, που είχε επικρατήσει με 2-1 στο Λονδίνο, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία της ιστορίας τους. Για τους «λύκους» αναμένεται να επανεμφανιστούν οι Ζοσουέ και Μάντλουνγκ, ενώ από την ομάδα του Ρόι Χόντγκσον θα λείψει ο Άντι Τζόνσον.
Αναλυτικά το πρόγραμμα (ώρα έναρξης 22:05):
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (2-2) Novasports 2
Λίβερπουλ-Μπενφίκα (1-2) ANT1
Σταντάρ Λιέγης-Αμβούργο (1-2) Novasports 7
Βόλφσμπουργκ-Φούλαμ (1-2) Novasports 3
Τα ζευγάρια των ημιτελικών (22 και 29 Απριλίου):
Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου