ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν οι εργασίες στις λιμενικές εγκαταστάσεις Αη Γιάννη και Χορευτού

αρχισαν-οι-εργασίες-στις-λιμενικές-εγ-54291

Δύο σημαντικά έργα υποδομών, τα λιμενικά έργα στον Αη Γιάννη και στο Χορευτό, αποκτούν νέα λειτουργικότητα καθώς άρχισαν σήμερα οι εργασίες επισκευής και αναβάθμισης.

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, είχαν θέσει στις κορυφαίες προτεραιότητες την αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Αη – Γιάννη και Χορευτό ώστε να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης.

«Σήμερα, μετά από χρονοβόρες διαδικασίες νομιμοποίησης των υποδομών, αντιμετώπισης προστίμων κ.α. εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, έχουμε την έναρξη των εργασιών καθώς κινηθήκαμε οργανωμένα, με σχέδιο και με συνέργειες οι οποίες φέρνουν αποτελέσματα.

Με την ίδια υπευθυνότητα, διαφάνεια και νομιμότητα, κινηθήκαμε για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και διεκδικήσαμε πόρους, διασφαλίζοντας τα δύο μεγάλα έργα ώστε να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς κατασκευής τους αλλά και να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών.

Δεν αφήσαμε τις χρόνιες εκκρεμότητες κάτω από το χαλί και αντιμετωπίσαμε μεθοδικά και με ισχυρή βούληση όλα τα ζητήματα μέχρι να φτάσουμε στη νομιμοποίηση, στη χρηματοδότηση και στη δημοπράτηση των έργων που σήμερα υλοποιούνται.

Συνεχίζουμε – κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης – παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, να ενισχύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της περιοχής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου