ΤΟΠΙΚΑ

Στρατιωτικές Σχολές επιλέγει το 1/3 των υποψηφίων της Μαγνησίας

στρατιωτικές-σχολές-επιλέγει-το-1-3-των-542804

Από τους 1.468 υποψηφίους των πανελλαδικών μέσω Γενικών Λυκείων οι 434 έχουν δηλώσει στρατιωτικές σχολές

Τη σιγουριά, που προσφέρουν ως προς την επαγγελματική τους αποκατάσταση, αλλά και την ασφάλεια του μηδενικού κόστους σπουδών, επιλέγει το ένα τρίτο σχεδόν των υποψηφίων, που θα δώσουν μέσω Γενικών Λυκείων τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινά στις 7 Ιουνίου με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Από το σύνολο των 1.468 υποψηφίων των Γενικών Λυκείων, οι 434 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι έχουν δηλώσει στρατιωτικές σχολές για να εξασφαλίσουν το εργασιακό τους μέλλον.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από το σύνολο των Γενικών Λυκείων του νομού, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 1.468 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 1.215 είναι τελειόφοιτοι και οι 253 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων συγκεντρώνει για μία ακόμη χρονιά η κατεύθυνση των θετικών σπουδών με 613, εκ των οποίων οι 509 τελειόφοιτοι και οι 109 απόφοιτοι. Ακολουθούν η κατεύθυνση των ανθρωπιστικών με 499 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 412 τελειόφοιτοι και οι 87 απόφοιτοι και η κατεύθυνση οικονομίας και διοίκησης με 356 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 299 τελειόφοιτοι και οι 57 απόφοιτοι.

Από το σύνολο των υποψηφίων αρκετοί είναι εκείνοι που δεν θα εξεταστούν μόνο στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά και σε ειδικά που απαιτούνται για την είσοδό τους σε συγκεκριμένες σχολές. Ελεύθερο σχέδιο θα δώσουν 43 υποψήφιοι, γραμμικό σχέδιο επίσης 43, αγγλικά 375 υποψήφιοι, γαλλικά 19, γερμανικά επίσης 19, ιταλικά 11, ισπανικά 5, αρμονία 28, έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων 28, το μάθημα της μουσικής εκτέλεσης και ερμηνείας θα δώσουν 33 υποψήφιοι και ισάριθμοι το μάθημα της μουσικής αντίληψης και γνώσης.

Για μία ακόμη χρονιά, όπως σταθερά ισχύει τα τελευταία χρόνια, μεγάλος αριθμός μαθητών στρέφεται προς τα σώματα ασφαλείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, στρατιωτικές σχολές επιλέγουν 434 υποψήφιοι, αστυνομικές σχολές 381 υποψήφιοι, το Πυροσβεστικό Σώμα 378 υποψήφιοι, σχολές Εμπορικού Ναυτικού επιλέγουν 269 υποψήφιοι, το Λιμενικό Σώμα επέλεξαν 407 υποψήφιοι και ΤΕΦΑΑ 338 υποψήφιοι.

Σήμερα αναμένεται να συγκεντρωθούν τα αντίστοιχα στοιχεία για τα ΕΠΑΛ και σύμφωνα με την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη στη συνέχεια θα κατατεθεί πρόταση για τον αριθμό των εξεταστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου