ΤΟΠΙΚΑ

Κόκκινο πανί η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

κόκκινο-πανί-η-ελμε-μαγνησίας-542319

«Κόκκινο πανί» αποτέλεσε η παρουσία στελεχών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου και στην οποία συμμετείχαν καθηγητές του σχολείου αλλά και οι μαθητές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Η εισήγηση της ΕΛΜΕ για μεταστέγαση του 8ου ΓΕΛ στις σχολικές εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Βόλου και η αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αποτέλεσαν αφορμή για να «ανάψουν» τα… αίματα στη συνεδρίαση, μόλις την παρουσία τους έκαναν τα στελέχη της ΕΛΜΕ, Σ. Σαβελίδης, Κ. Λαγός, Διαλεχτή Τσιτούμη και Γ. Χαλκιαδόπουλος.

Γονείς, καθηγητές αλλά και μαθητές εξαγριωμένοι καταφέρθηκαν εναντίον των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ για την «εκδίωξή» τους από το σχολικό συγκρότημα του Αναύρου.

«Ντροπή σας! Κοιτάτε μόνο τις θεσούλες σας! Πήρατε μια απόφαση στο πόδι», κατακεραύνωσε τα στελέχη της ΕΛΜΕ η «οικογένεια» του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου και έδειξε την πόρτα της εξόδου στους συνδικαλιστές.

Υπήρξαν μάλιστα και καθηγητές, που δυσαρεστημένοι από τη στάση της ΕΛΜΕ στο ζήτημα, απείλησαν ότι θα διαγραφτούν από την τοπική Ένωση, η οποία όπως τόνισαν δεν τους εκπροσωπεί πλέον.

Μετά την εκδίωξη των στελεχών της ΕΛΜΕ από το σχολείο, οι γονείς αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά. Θα προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στους τοπικούς φορείς και στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, το οποίο θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση της δημοτικής επιτροπής Παιδείας.

Σε δεύτερο επίπεδο, οι γονείς δεν αποκλείουν και νομικές προσφυγές εναντίον της απόφασης. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι χώροι στους οποίους φιλοξενείται σήμερα το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, δεν επαρκούν για το 8ο Γενικό Λύκειο, που χρειάζεται επιπλέον αίθουσες για τη λειτουργία των τμημάτων κατεύθυνσης αλλά και των εργαστηρίων τους. Θέτουν επίσης ζήτημα πρόσβασης στο σχολείο και υπογραμμίζουν τον κίνδυνο συρρίκνωσης ενός Λυκείου με πολλές επιτυχίες σε ΑΕΙ και με αθλητικές διακρίσεις.

Πάντως από την πλευρά τους, τα στελέχη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, υπερασπίστηκαν την ομόφωνη απόφασή τους. «Δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στο μύλο των συγχωνεύσεων των σχολείων», υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης, επισημαίνοντας ότι η ΕΛΜΕ θα δικαιωθεί στο εγγύτατο μέλλον.

«Κάνουμε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε μια βέβαιη συγχώνευση δύο Γυμνασίων, ιδίως μετά την αποδυνάμωση του 2ου Γυμνασίου Βόλου», σχολίασε από την πλευρά του, το μέλος της ΕΛΜΕ, Κώστας Λαγός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου