ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Τέταρτη θέση για το εφηβικό της Νίκης
Την τέταρτη θέση κατέκτησε τελικά το εφηβικό τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, που μετείχε στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Οι κυανόλευκοι έκλεισαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους επί της Απολλωνιάδας και προσέθεσαν μια πολύ σημαντική επιτυχία στο βολιώτικο αθλητισμό, παρακαταθήκη για το μέλλον του συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας και όχι μόνο.
Το συγκρότημα του Απόστολου Καραμανώλη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες. Ξεκίνησε με νίκη επί του Πανσερραϊκού, ηττήθηκε στη συνέχεια από τους ισχυρούς Ικαρο/Εσπερο, Ηλυσιακό και Μαντουλίδη και την τελευταία ημέρα των αγώνων έκαμψε την αντίσταση των Πατρινών σε ένα ματς με έπαθλο την τέταρτη θέση. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Μαντουλίδης.
Εκτός από την ομαδική επιτυχία, δυο ατομικά βραβεία απέσπασε ο Παναγιώτης Παπούλιας των κυανολεύκων. Ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης μαζί με τους Γιάννη Καραθανάση του Μαντουλίδη, Γιάννη Θανόπουλο της Απολλωνιάδας Πάτρας, Μανώλη Κουκούλα του Ηλυσιακού, ενώ αναδείχθηκε όπως αναμενόταν άλλωστε και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 143 πόντους (28,6 μέσο όρο), με προσωπικό του ρεκόρ τους 41 σε ένα ματς! Τα αναμνηστικά στην καλύτερη πεντάδα παρέδωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Χριστόδουλος Οικονομίδης, ενώ στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης Παναγιώτη Παπούλια της Νίκης Βόλου την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΚ και Δήμαρχος Πεύκων Στέλιος Συμεωνίδης.
Ο Αποστόλης Καραμανώλης στηρίχτηκε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων στους: Παπούλια, Καραμανώλη, Κόττα, Μητσόπουλο, Αναγνωστόπουλο, Θεοδώρου, Πάτση, Τσιακλάγκανο, Γκόντελο και Βάτσα. Στην ομάδα ανήκουν και οι Μαυρογιάννης και Καραμανλής, αλλά ο πρώτος δεν αγωνίστηκε στην τελική φάση λόγω υποχρεώσεων με την εθνική εφήβων, ενώ ο δεύτερος ήταν τραυματίας.
Ρυθμιστικό ρόλο στην κορυφή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής θα παίξει η Νίκη στα υπόλοιπα παιχνίδια. Οι κυανόλευκοι έβαλαν «φωτιά» στις πρώτες θέσεις μετά το διπλό στα Γιαννιτσά, ενώ τα παιχνίδια με Τρίκαλα και Βέροια στο Πανθεσσαλικό, αλλά και αυτό που εκκρεμεί με τον Πυρσό στα Γρεβενά θεωρούνται από αυτά που θα κρίνουν όχι μόνο τον πρωταθλητή, αλλά και την ομάδα που θα πάει στο μπαράζ.
Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται πλέον. Επειδή η Νίκη έχει τελειώσει σχεδόν με την παραμονή, οι «πονηρές γλώσσες» την θέλουν να εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να λύσει το σοβαρότερο πρόβλημα που την απασχολεί. Φυσικά και όλοι καταλάβαμε τι σημαίνει το παραπάνω σχόλιο. Ο Στράτος Γιδόπουλος πάντως σε σχέση με τα σενάρια που ακούγονται και ενόψει του θεσσαλικού ντέρμπι με τα Τρίκαλα ήταν ξεκάθαρος: «Θα παίξουμε για να κερδίσουμε όπως και με όλους τους πρωτοπόρους. Τα Τρίκαλα θα χάσουν στο Πανθεσσαλικό».
Η Νίκη ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» την παραμονή της για να έχει την πολυτέλεια να παρουσιάζεται αδιάφορη, αλλά και έτσι να μην συνέβαινε, ο Χόρχε Μπάριος και οι παίκτες του έχουν την υποχρέωση να αγωνιστούν μέχρι τέλους για λόγους γοήτρου, για τη φανέλα και για την ιστορία της ομάδας. Αλλωστε πέρασε τόσα πολλά φέτος η Νίκη και δέχτηκε τόσα χτυπήματα στην αξιοπρέπειά της και στην εικόνα της, που ίσως είναι η ευκαιρία να σώσει κάπως τα προσχήματα με τα αποτελέσματα της σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια.
Το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας στο φετινό πρωτάθλημα είναι γεγονός πως τα περισσότερα ματς με τους πρωτοπόρους έχει πραγματοποιήσει τις καλύτερες εμφανίσεις του. Εχει κερδίσει την πρωτοπόρο Αναγέννηση Επανωμής, έφυγε με διπλό από τα Γιαννιτσά, έκοψε βαθμούς από τα Τρίκαλα στην έδρα τους, έφερε Χ με τον Εορδαϊκό στο Πανθεσσαλικό, ενώ το μόνο ναυάγιο ήταν στη Βέροια, που εκεί όμως είχε βάλει το «χεράκι» της η διαιτησία.
Στα δυο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με Τρίκαλα και Βέροια, ο κόσμος της Νίκης περιμένει να δει μια ομάδα να τα δίνει όλα. Και ειδικά για το θεσσαλικό ντέρμπι της Κυριακής, οι «πιστοί» φίλαθλοι περιμένουν από τους παίκτες, να τους κάνουν το χατίρι και να τους ανταμείψουν για την παρουσία της στο γήπεδο με τη νίκη. Αλλά και αυτό με τη Βέροια μετά το «χειρουργείο» που υπέστη η Νίκη στην Ημαθία, γνωρίζοντας την πιο βαριά φετινή της ήττα με 4-0, επιτάσσει μια εμφάνιση που θα «κλείσει στόματα» Υπάρχει όμως και το παιχνίδι με τον Πυρσό Γρεβενών και καταρχάς η αυριανή μάχη στα δικαστήρια. Ο Πυρσός καίγεται για να κερδίσει το ματς είτε στα χαρτιά (κάτι ακατόρθωτο να συμβεί παρά την έφεση στην πρωτόδικη απόφαση), ή στο γήπεδο, καθώς με νίκη στο παιχνίδι αυτό πλησιάζει στους πέντε βαθμούς τις προνομιούχες θέσεις! Ολοι λοιπόν έχουν ανάγκη τη Νίκη σε αυτές τις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Η Νίκη όμως δεν πρέπει να έχει ανάγκη κανένα.
Σε μια χρονιά που επλήγη ανεπανόρθωτα το γόητρό της, καλείται να υπερασπιστεί την ιστορία της, τη φανέλα της και τον κόσμο της. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να παίξει το «παιχνίδι» κανενός και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ασχοληθεί με τους στόχους άλλων ομάδων. Η ιστορία της, το βάρος της φανέλας της και το όνομά της το απαιτούν…
Από Ρόδο σε… Ρόδο
Το αήττητο σερί για τον Ολυμπιακό είχε ξεκινήσει μετά την ήττα στην Ρόδο από την ομώνυμη ομάδα και διακόπηκε με ήττα στο νησί των Ιπποτών. Οι ερυθρόλευκοι είχαν να ηττηθούν από τις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο χθες ο Διαγόρας έβαλε τέλος στο σερί τους. Εν τω μεταξύ η φιέστα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα που θα δοθεί στο τελευταίο εντός έδρας ματς θα είναι πάλι με τη Ρόδο στο ΕΑΚ. Φιλοξενούμενη αυτή την φορά, οι Βολιώτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν την εκδίκηση τους και να σβήσουν μια για πάντα τις κακές αναμνήσεις.
Τον «καταδιώκει»
Η «μάχη» για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ της Β’ Εθνικής «φουντώνει» ανάμεσα στο Ροτζέριο και στο Σολάκη. Μετά το γκολ του δεύτερου στη Ρόδο, η διαφορά τους είναι μόλις στο ένα τέρμα, με τον Βραζιλιάνο να οδηγεί την κούρσα. Πάντως ο Σολάκης φαίνεται να διανύει δαιμονιώδη φόρμα και να βρίσκει δίκτυα πολύ εύκολα, αφού με εξαίρεση το ματς με τον Εθνικό Αστέρα που τελείωσε με λευκή ισοπαλία, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει πετύχει πέντε γκολ! Αμφότεροι γι’ αυτό που ενδιαφέρονται περισσότερο είναι να κερδίζει η ομάδα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως όπως και να το κάνουμε και ο τίτλος του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας έχει το δικό του ενδιαφέρον…
Αποστολή επαγγελματικής ομάδας…
Μπορεί να αγωνίζεται στην Β’ Ε.Π.Σ.Θ. ο Εθνικός, αλλά ο Τάκης Σταυρίδης προσπαθεί να προσδώσει άλλη αίγλη στην ομάδα του. Ετσι η ομάδα θα διανυκτερεύσει στη Σκόπελο για τον αγώνα της Τετάρτης, όπως κάνουν οι επαγγελματικές ομάδες πριν τα παιχνίδια τους. Οι υπόλοιπες ομάδες της Ε.Π.Σ.Θ. το ταξίδι αυτό το κάνουν αυθημερόν, αφού δεν τους επιτρέπει το ταμείο τους για επιπλέον έξοδα. Ο Τάκης Σταυρίδης όμως κάνει τη διαφορά και γι’ αυτό η ομάδα είναι στην κορυφή και ετοιμάζεται για την Α’ Ε.Π.Σ.Θ.
Τα εύσημα στους παίκτες
Τα εύσημα στους παίκτες του για άλλη μια φορά έδωσε μετά την αναμέτρηση με την Αναγέννηση Γιαννιτσών και το 1-2 των κυανολεύκων ο Χόρχε Μπάριος. Πάντως η αλήθεια είναι ότι και ο Ουρουγουανός έχει αντέξει πολλά αυτή την σεζόν στη Νίκη και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα αποδυτήρια και το ενδιαφέρον των παικτών του. Παράπονα σίγουρα θα υπάρχουν προς το πρόσωπό του, αλλά ο τεχνικός της Νίκης έχει το δικό του μερίδιο στο γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει ακόμα διαλυθεί και οι ποδοσφαιριστές του τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο.
Το καλύτερο δώρο
Το καλύτερο δώρο για την ονομαστική του εορτή έκαναν οι παίκτριες τού Βόλος 2004 στον προπονητή τους Θωμά Μακρή την Κυριακή. Κέρδισαν την Καλλιθέα για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος γυναικείου ποδοσφαίρου και αφιέρωσαν τη νίκη στον προπονητή τους που γιόρταζε.
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος ήταν ο μόνος που πίστευε σε διπλό στα Γιαννιτσά και το είχε πει μάλιστα στον προπονητή της ομάδας;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου