ΤΟΠΙΚΑ

Εφηβοι «εγκλωβισμένοι» σε εξαρτήσεις

εφηβοι-εγκλωβισμένοι-σε-εξαρτήσει-541955

Συνένωση τοπικών δυνάμεων και διαρκής εγρήγορση για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών

Ενώνουν δυνάμεις τοπικοί φορείς στη Μαγνησία για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, με το πρόβλημα να οξύνεται διαρκώς και την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης και ενημέρωσης να υπογραμμίζεται από τους ειδικούς. Με τις ηλικίες των χρηστών να κυμαίνονται από 15 έως 64 ετών, καθίσταται σαφές το μέγεθος του προβλήματος που καλούνται να αντιμετωπίσουν φορείς και ειδικοί.

Συνένωση δυνάμεων επιχειρούν: ΟΚΑΝΑ Βόλου, ΟΚΑΝΑ Αθήνας, ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», ο Δικηγορικός Σύλλογος, η Δίωξη Ναρκωτικών και η Εκκλησία, με συμμετέχουσα την ΕΚΠΟΛ, και στόχο τη συγκρότηση μετώπου κατά των ναρκωτικών και τη συνέχιση της κοινής προσπάθειας.

Η διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές και οι κοινές δράσεις που θα ακολουθήσουν, συνιστούν μια τιτάνια προσπάθεια, που έχει ως αποδέκτη τον άνθρωπο, άτομα κάθε ηλικίας, εφήβους και ενήλικες, που έχουν εγκλωβιστεί στον φαύλο κύκλο των εξαρτήσεων, αναζητώντας διέξοδο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της «Πρότασης Ζωής», Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, ο οποίος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν διεθνώς, «το πρόβλημα οξύνεται διαρκώς, με δύο στους τρεις χρήστες να είναι άνδρες, ηλικίας από 15 έως 64 ετών».

Ανησυχητικά τα δεδομένα που προκύπτουν, με τον κ. Ζιγγιρίδη να υπογραμμίζει ότι «πρέπει να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και διαρκής εγρήγορση, για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας. Ο πρωταρχικός σκοπός της ίδρυσης των Κέντρων Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, είναι η πρόληψη κατά των ναρκωτικών».

Πολλά τα αίτια που οδηγούν στις εξαρτήσεις, με τον πρόεδρο της «Πρότασης Ζωής» να επισημαίνει ότι «είναι θεμελιώδους σημασίας η ενημέρωση, για την καταστροφική συνέπεια των ναρκωτικών. Όπως επισημαίνουν διαρκώς οι ειδικοί, πρέπει να προσπαθούμε να δώσουμε όραμα στα παιδιά, να τους κάνουμε να ασχοληθούν με διαφορετικές δημιουργικές δράσεις, να γεμίσουν τη μέρα τους, την καρδιά τους, να βάζουν στόχους στη ζωή τους».

Αναφερόμενος στη σημασία, την αποστολή και τον ρόλο του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», υπογράμμισε ότι «γονείς, εκπαιδευτικοί και ειδικοί, πρέπει να δώσουμε στα παιδιά δράσεις και στόχους. Να μην έχουν κενά στη ζωή τους, να μην αφήσουμε κανένα παραθυράκι για να μπει η εξάρτηση των ναρκωτικών στην ψυχή τους».

Στον απόηχο της προχθεσινής, διαδικτυακής συνάντησης, καταγράφηκε η ανάγκη για την δημιουργία ενός δικτύου φορέων, ενός κοινού μετώπου για την συντονισμένη αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, αλλά και κάθε μορφή εξαρτήσεων. Όπως επεσήμανε ο κ. Ζιγγιρίδης: «Θα κάνουμε εκ νέου μια προσπάθεια, ώστε να υπάρχει συντονισμός των φορέων. Η προχθεσινή διαδικτυακή συνάντηση ήταν μια καλή αρχή για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο φορέων, σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις Δικαστικές αρχές. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον κοινό αγώνα κατά των εξαρτήσεων».

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου