ΤΟΠΙΚΑ

Του έκλεψαν τα λεφτά μέσα στο Νοσοκομείο

του-έκλεψαν-τα-λεφτά-μέσα-στο-νοσοκομε-851206

Φτερά έκαναν 485 ευρώ από το μαξιλάρι 80χρονου ασθενούς, ο οποίος νοσηλευόταν σε δωμάτιο της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου. Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές μετά το μεσημέρι, όμως δεν καταγγέλθηκε από τους οικείους του, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος η Ασφάλεια.
Ενα ακόμη περιστατικό κλοπής καταγράφηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, αυτή τη φορά με θύμα έναν 80χρονο άνδρα με σοβαρά εγκαύματα.
Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή Βασιλείου, δημοτικό σύμβουλο Ζαγοράς, ο οποίος είναι φίλος και συγγενής του θύματος και τον πρόσεχε τις ημέρες νοσηλείας του στο Νοσοκομείο, το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι.
Ο 80χρονος νοσηλευόταν στο δωμάτιο 416 της Χειρουργικής Κλινικής με σοβαρά εγκαύματα. Όλες τις ημέρες της νοσηλείας του ο ηλικιωμένος είχε στο προσκέφαλό του το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε 485 ευρώ, που ήταν το υπόλοιπο της σύνταξής του, την ταυτότητά του και το βιβλιάριο με το οποίο λάμβανε τη σύνταξη.
Προχθές μετά το μεσημέρι, όπως κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βασιλείου, ζητήθηκε από τους συνοδούς και τους συγγενείς να εξέλθουν του δωματίου για να αλλαχθούν τα σεντόνια των κρεβατιών του δωματίου. Μόλις επέστρεψαν όμως τα χρήματα που είχε ο 80χρονος στο πορτοφόλι του δεν υπήρχαν κι αυτό ήταν άδειο.
Η αδελφή του ασθενούς έτρεξε να ειδοποιήσει κάποιους υπευθύνους, ωστόσο δεν φάνηκε τυχερή και το γεγονός δεν καταγγέλθηκε στην προϊσταμένη του τμήματος.
Ο 80χρονος κρατούσε αυτά τα χρήματα ως κόρη οφθαλμού, προκειμένου να πληρώσει κάποια έξοδα που θα προέκυπταν, καθώς είχε κανονιστεί για χθες η μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Σχολιάζοντας το περιστατικό ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου και Αντινομάρχης Υγείας κ. Λεωνίδας Αναστασίου σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται κλοπές εντός του Νοσοκομείου.
«Πριν από λίγους μήνες «ποντικοί» άνοιξαν τα ντουλάπια των εργαζομένων στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και πήραν ένα κινητό. Επιπλέον αρκετές φορές έχουν διαπιστωθεί μικροκλοπές ακόμη και στα αποδυτήρια των εργαζομένων που βρίσκονται στο υπόγειο του Νοσοκομείου», τόνισε ο κ. Αναστασίου.
Ο ίδιος συμβούλευσε όσους πέφτουν θύματα επιτήδειων να ενημερώνουν αμέσως την Προϊσταμένη του Τμήματος ή τον Υπεύθυνο βάρδιας, εάν είναι απόγευμα ή βράδυ, για να καλείται η Ασφάλεια και να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο.
Αναφορικά με τα κρούσματα των κλοπών ο κ. Αναστασίου σημείωσε πως «υπάρχουν πολλοί που μπορούν να ξεγελάσουν τους φύλακες, λέγοντας πως είναι συνοδοί, ενώ υπάρχουν άλλοι που εισέρχονται στο Νοσοκομείο μόνο και μόνο για να κλέψουν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου