ΤΟΠΙΚΑ

Δηλώσεις με έγκριση από Μαξίμου

δηλώσεις-με-έγκριση-από-μαξίμου-851206

Ενιαία παρουσία των μελών της κυβέρνησης απέναντι στο μέτωπο της οικονομίας ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγηση του στο υπουργικό Συμβούλιο, καλώντας μάλιστα τους υπουργούς να επικοινωνούν με το γραφείο του, προτού τοποθετηθούν δημοσίως για ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία και τις επενδύσεις.
«Χρειάζεται όλοι μας, πριν από μια δημόσια παρουσία να είμαστε καλά ενημερωμένοι και σε συνεργασία με τον Εκπρόσωπο Τύπου, τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, το Γραφείο Τύπου, τους αρμόδιους Υπουργούς. Θα παρακαλούσα γενικώς, να μην γίνουμε εμείς οι αναλυτές, οι σχολιαστές των γεγονότων, ας τα αφήσουμε αυτά στους δημοσιογράφους», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Σχετικά με το μηχανισμό στήριξης, επανέλαβε ότι είτε χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό είτε όχι -και αυτό θα αξιολογηθεί- αυτός είναι ένα δίχτυ ασφαλείας που θα μας επιτρέψει με μεγαλύτερη ηρεμία να κάνουμε τη δουλειά μας.
Ο Πρωθυπουργός συνέστησε προσοχή στις δηλώσεις των υπουργών λέγοντας: «Όπως θα έχετε αντιληφθεί, η ανακύκλωση φημολογιών ήταν ακόμη ένα εργαλείο στα χέρια κάποιων κερδοσκόπων των αγορών, διαφόρων συμφερόντων τα οποία ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση της Ελλάδας. Γι αυτό, η ενιαία παρουσία μας στο μέτωπο της οικονομίας, είναι σημαντική ώστε να διαμορφωθεί η απαραίτητη ηρεμία».
Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους, με χρονοδιαγράμματα σε κάθε τομέα, τα οποία θα τεθούν σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ενώ θα τεθούν και δείκτες αξιολόγησης.
Τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του κόμματος, των γραμματέων των τομέων, των υπουργών, των κοινοβουλευτικών τομέων εργασίας και των βουλευτών, ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση, διαβούλευση και σχεδιασμός.
Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού κ. Ερντογάν στην Αθήνα σημείωσε ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες ενώ δήλωσε ότι έχει συμφωνηθεί η επανενεργοποίηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ελπίζοντας να καταλήξουμε στην υπόθεση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όσους εμπλέκονται με τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας. «Κάναμε ένα καίριο βήμα, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι «Νομίζω ότι έτσι, σιγά – σιγά ανακτούμε και την εικόνα μιας χώρας ευνομούμενης και πιο ασφαλούς».
Τέλος, έγινε γνωστό ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου