ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις

απεργιακές-κινητοποιήσεις-851206

Πρόβλημα ρευστότητας επικαλείται η ΜΕΛΚΑ στους χειριστές και τους οδηγούς στο εργοτάξιο του περιφερειακού που δεν έχουν πληρωθεί από το Φεβρουάριο και έπειτα.

Οι οικοδόμοι αντίστοιχα πληρώθηκαν το 60% των αποδοχών του ίδιου μήνα, με τη εταιρία να ζητάει από το προσωπικό να κάνει υπομονή. Χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν νέες προθεσμίες αποπληρωμής και ανακοίνωσαν ότι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις εάν δεν βρεθεί λύση.
Οι οικοδόμοι πάντως κατέρχονται σε 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απριλίου διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα, την ανεργία και τα χαμηλά μεροκάματα.
Χθες το προσωπικό της ΜΕΛΚΑ είχε συνάντηση με τον εργοταξιάρχη της επιχείρησης σε μια προσπάθεια να βρουν λύση, ενώ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη συνεχιζόμενη οικονομική δυσπραγία στην εταιρία, αφού πάντα είναι «μέσα» τουλάχιστον δύο μήνες.
Σημειώνεται ότι στους οδηγούς και τους χειριστές του εργοταξίου του Περιφερειακού δρόμου, οφείλονται τα δεδουλευμένα των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, ενώ στους οικοδόμους οφείλεται ο Μάρτιος και σε ορισμένους μέρος των δεδουλευμένων τους από το Φεβρουάριο.
Ο εργοταξιάρχης μετέφερε προς τους εργαζομένους τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΜΕΛΚΑ για τη συνέχιση του έργου του Περιφερειακού, δεσμεύτηκε όμως ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα τους καταβληθούν οι μισθοί του Φεβρουαρίου. Υποστήριξε πως υπάρχουν δυσκολίες για την καταβολή των δεδουλευμένων του Μαρτίου, εκτιμώντας μάλιστα ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι, οπότε αναμένεται νέα χρηματοδότηση του έργου.
Δείχνοντας για μία ακόμη φορά κατανόηση, οι εργαζόμενοι της ΜΕΛΚΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις εργασίες τους, παραμένοντας ωστόσο σε επιφυλακή για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του εκπροσώπου της εταιρίας.
Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Μαγνησίας και εργαζόμενος στη ΜΕΛΚΑ Βάιος Λαγοδόντης περιέγραψε την κατάσταση στον κλάδο των οικοδόμων ως εφιαλτική. Η ανεργία στην περιοχή της Μαγνησίας προσεγγίζει το 80%, αφού οι περισσότεροι οικοδόμοι και εργατοτεχνίτες κυνηγούν το μεροκάματο με το τουφέκι.
Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού ενσήμων, προκειμένου να εξασφαλίσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου