ΤΟΠΙΚΑ

Πιέζουν για την αγορά οικοπέδου του ΙΚΑ

πιέζουν-για-την-αγορά-οικοπέδου-του-ικ-541236

Πίεση για την αγορά του οικοπέδου του ΙΚΑ πίσω από το κτήριο Αποστόλου, με στόχο την ανέγερση νέου διδακτηρίου και τη λύση της προβληματικής συγκατοίκησης στο Καρτάλειο Διδακτήριο, ασκεί πλέον και το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου. Στον απόηχο της επιστολής του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη προς τον υπουργό Παιδείας, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νίκος Κατσαβριάς, συγκάλεσε σύσκεψη φορέων χθες το μεσημέρι στο σχολείο, προκειμένου η τοπική κοινωνία να πιέσει για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο κ. Κατσαβριάς αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει επί 11 ολόκληρα χρόνια το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου: οι μαθητές του σχολείου μοιράζονται για τα μαθήματά τους σε δύο κτήρια. Στο κτήριο Αποστόλου κάνουν τα μαθήματα της τάξης τους και στο Καρτάλειο μεταβαίνουν για τα εργαστηριακά μαθήματα. Οι μαθητές του σχολείου, βρίσκονται μονίμως με μία τσάντα στον ώμο, διασχίζοντας οδούς με μεγάλη κυκλοφορία. «Είναι θαύμα που επί 11 χρόνια που οι μαθητές μας βρίσκονται στο δρόμο, δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα», σημείωσε ο κ. Κατσαβριάς.

Μαζί με τους μαθητές, στη μετακίνηση βρίσκονται και εκπαιδευτικοί. «Καθηγητές πηγαίνουν πάνω-κάτω για να κάνουν μαθήματα», ανέφερε ο κ. Κατσαβριάς. Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε τραγελαφικές καταστάσεις που δημιουργούνται εξαιτίας του μοιράσματος ενός σχολείου σε δύο κτήρια. «Στο Αποστόλου δεν έχουμε μεγάλη αίθουσα και οι συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των γονέων γίνονται στο Καρτάλειο. Όταν όμως ένας γονιός ζητήσει στοιχεία για το παιδί του, θα πρέπει να πάει στο Αποστόλου, όπου υπάρχει το αρχείο του σχολείου», περιέγραψε ο κ. Κατσαβριάς.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, υποστήριξε ότι λύση θα δοθεί μόνο με την ανέγερση νέου διδακτηρίου πίσω από το κτήριο Αποστόλου και κάλεσε τους εκπροσώπους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν το παρών στη σύσκεψη να πιέσουν σε κυβερνητικό επίπεδο για να πουλήσει το ΙΚΑ το οικόπεδό του στο Δήμο Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, το ΙΚΑ έχει αρνηθεί να διαθέσει προς πώληση στο Δήμο Βόλου το οικόπεδο πίσω από το κτήριο Αποστόλου, προκειμένου να αναγερθεί εκεί σύγχρονο διδακτήριο, και να μπορέσει να στεγαστεί ένα από τα σχολεία που στριμώχνονται στο Καρτάλειο στην οδό Πολυμέρη.

Η απάντηση που έλαβε ο Δήμος Βόλου στο αίτημά του για αγορά του οικοπέδου, ήταν ότι το ΙΚΑ δεν μπορεί να πουλήσει το οικόπεδο, μπορεί όμως να το διαθέσει προς ενοικίαση. Ωστόσο, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν επιτρέπει στο δήμο να προχωρήσει σε ανέγερση νέου διδακτηρίου σε οικόπεδο που δεν ανήκει στην κυριότητά του αλλά είναι νοικιασμένο.

Για το θέμα προσφάτως είχε γίνει παρέμβαση και από το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη, προς τον Υπουργό Παιδείας.

Στη χθεσινή σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Βόλου και της τοπικής ΕΛΜΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου