ΤΟΠΙΚΑ

Επεκτείνεται ο ΧΥΤΥ Βόλου

επεκτείνεται-ο-χυτυ-βόλου-541085

Κατασκευάζεται σταθμός μεταφόρτωσης στο Νότιο Πήλιο, στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στην επέκταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Βόλου και στην κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νότιο Πήλιο, προχωρά ο ΣΥΔΙΣΑ (Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Μαγνησίας.

Η ανάγκη κατασκευής της επέκτασης του ΧΥΤΑ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Βόλου και μετατροπής του σε ΧΥΤΥ κρίνεται επιτακτική λόγω της εξάντλησης της χωρητικότητας του υφιστάμενου χώρου διάθεσης και της επικείμενης κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) Βόλου. Όσον αφορά στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) Νοτίου Πηλίου, κρίνεται αναγκαία η κατασκευή του καθώς θα επιτευχθεί μείωση του κόστους της μεταφοράς των απορριμμάτων στη ΜΕΑ Βόλου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου για τη εκπόνηση της μελέτης που είναι προϋπολογισμού 581.468,02 ευρώ.

Μάλιστα η πρόταση αυτή θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για έργα που συμφωνούν με το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου