ΤΟΠΙΚΑ

Άμεση επίλυση του κτηριακού ζητήματος των συστεγαζόμενων 1ου ΕΠΑΛ και 5ου Γυμνασίου Βόλου

άμεση-επίλυση-του-κτηριακού-ζητήματο-541004

Αναφορά κατέθεσε από την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας το μείζον κτηριακό ζήτημα που αντιμετωπίζουν δύο σχολεία του Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ και το 5ο Γυμνάσιο. Ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, έχοντας λάβει σχετικό υπόμνημα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα έγκειται στην αδυναμία συστέγασης των δύο προαναφερόμενων σχολείων στο «Καρτάλειο» κτήριο.

Συγκεκριμένα, οι αίθουσες του κτηρίου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες των σχολείων. Μέχρι στιγμής, οι προσωρινές ανάγκες τους καλύπτονται με την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ σε παρακείμενο κτήριο, στο κτήριο «Αποστόλου». Οι μαθητές διανύουν καθημερινά απόσταση 300 μέτρων, ώστε να παρακολουθήσουν κάποια από τα μαθήματα του ωρολόγιου προγράμματός τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ιστορικά και παλαιά κτήρια της πόλης του Βόλου, τα οποία όμως δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες των σχολείων και στον αριθμό των μαθητών.

Μια διαφαινόμενη λύση είναι η απόκτηση ενός οικοπέδου που γειτνιάζει με το κτήριο «Αποστόλου», προκειμένου να ανεγερθεί το κατάλληλο σχολικό συγκρότημα. Το οικόπεδο αυτό ανήκει στο ΙΚΑ. Μια ενδεχόμενη ανταλλαγή του οικοπέδου μεταξύ του Δήμου Βόλου και του ΙΚΑ, για να ανεγερθεί σχολική στέγη, θα ήταν η ιδανική λύση. Η απάντηση που έλαβε ο Δήμος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από το ΙΚΑ είναι ότι: «το ενδεχόμενο της ανταλλαγής ακινήτων θα μπορούσε να επανεξεταστεί μετά τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης». Το ζήτημα αυτό παραμένει πάντα επίκαιρο για τη σχολική κοινότητα του Βόλου και πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην παρεμποδίζεται η εκπαίδευση των μαθητών.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση του κτηριακού ζητήματος του 1ου ΕΠΑΛ και του 5ου Γυμνασίου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου