ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούνται δυνατά μυαλά

αναζητούνται-δυνατά-μυαλά-540947

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου θα βρίσκονται στελέχη της MENSA στον Βόλο

Στον Βόλο θα βρίσκονται στελέχη της Ελληνικής MENSA, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, με στόχο την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα, διενεργώντας το επίσημο τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA και στην πόλη του Βόλου.

Το τεστ θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, με ώρα έναρξης 18:30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, στην οδό Π. Γεωργιάδη 25 και Ρ. Φεραίου.

Το τεστ αφορά σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Οσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα, ή την παρουσία του.

Η MENSA είναι ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας. Ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα γιορτάζει τα 75 χρόνια συνεχούς παρουσίας και κοινωνικού έργου. Αριθμεί πάνω από 145.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικούς οργανισμούς ΜENSA σε 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης, που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο δείκτης νοημοσύνης μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, τη σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ και για φοιτητές, μαθητές και ανέργους (ΟΑΕΔ) 20 ευρώ. Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους, ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Για πληροφορίες προεγγραφής και εξασφάλισης θέσης στο τεστ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου