ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αποκατάσταση της γέφυρας και της παραλιακής οδού στον Κάλαμο Νοτίου Πηλίου

αποκατάσταση-της-γέφυρας-και-της-παρα-54078

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η ευρύτερη περιοχή του Καλάμου, στο δήμο Νοτίου Πηλίου, εξαιτίας της τελευταίας νεροποντής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της γέφυρας και της παραλιακής οδού.

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 13 και 14 Μαρτίου 2016 που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου προξένησαν σημαντικά προβλήματα στο παραλιακό οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, η γέφυρα στον Κάλαμο της Αργαλαστής κατέρρευσε, με αποτέλεσμα το χωριό να κοπεί κυριολεκτικά στα δυο και η πρόσβαση στον οικισμό «Καλογριά» να είναι πλέον αδύνατη.

Επιπροσθέτως, η εναλλακτική οδός που οδηγεί στο χωριό του Καλάμου από την παραλιακή οδό του Λεφόκαστρου δεν εξυπηρετεί, διότι εδώ και χρόνια έχει υποστεί πολλές ζημιές, καθιστώντας την ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι ανησυχούν διότι δεν έχουν πρόσβαση στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι πλησιάζουν οι διακοπές του Πάσχα, αλλά έπεται και η έναρξη της νέα τουριστικής περιόδου στις αρχές Μαΐου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποκατασταθεί η γέφυρα και το παραλιακό οδικό δίκτυο του οικισμού Καλογριάς, στο χωριό του Καλάμου Αργαλαστής, που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ενόψει της έναρξης της τουριστική περιόδου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου