ΤΟΠΙΚΑ

Το Yachting Volos έρχεται στο λιμάνι του Βόλο

το-yachting-volos-έρχεται-στο-λιμάνι-του-βόλο-540735

Το Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία έρχεται στο λιμάνι του Βόλου, στις 14 με 17 Οκτωβρίου 2021, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία.

Το μεγάλο event της Μαγνησίας για το yachting και τη γαστρονομία, ήταν σχεδιασμένο να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2020 και αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορονοϊού.

Σήμερα επανέρχεται δυναμικά σηματοδοτώντας, μεταξύ άλλων, και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι επισκέπτες του Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής, να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα, να γνωρίσουν νέα προϊόντα, να γευθούν τοπικά προϊόντα και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια της έκθεσης με κεντρικό σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Βόλου, θέλοντας να συμβάλει στην ενίσχυση της προβολής της περιοχής αλλά και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Τις ημέρες της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν δύο συνέδρια με θέματα «Θαλάσσιος Τουρισμός – Γαστρονομία και Προοπτικές Ανάπτυξης στην Θεσσαλία» και «Συγκριτικά πλεονεκτήματα της Γαστρονομίας και του Οίνου της Θεσσαλίας και η μετεξέλιξή της σε γαστρονομικό προορισμό».

Από την πλευρά του o περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός Κωνσταντίνος δήλωσε ότι ανοίγει ο δρόμος για μία άλλη μορφή τουρισμού. «Κάθε τι που δημιουργεί κινητικότητα για τον τουρισμό, και ειδικότερα τον θαλάσσιο, δημιουργεί και προστιθέμενη αξία. Είναι σημαντικό που η έκθεση έρχεται σε μια στιγμή που η Περιφέρεια, πρώτη σε όλο τον κόσμο, έφερε στην επιφάνεια το αρχαιότερο υποβρύχιο μουσείο που είναι επισκέψιμο. Είναι ο Παρθενώνας των υποβρύχιων μουσείων», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου