ΤΟΠΙΚΑ

Άνοδος του υδράργυρου την Πρωτομαγιά

άνοδος-του-υδράργυρου-την-πρωτομαγιά-540603

Ιδανικός για εξορμήσεις είναι σε γενικές ο καιρός που θα επικρατήσει την Πρωτομαγιά και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με μόνη εξαίρεση τις βροχές τοπικού χαρακτήρα που θα σημειωθούν σήμερα στην περιοχή μας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» οι βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλη τη Μαγνησία, αλλά σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Αύριο, Παρασκευή 1η Μαΐου ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα ακολουθήσει την άγουσα, αγγίζοντας τους 26 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο, αντίστοιχα, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις στα ορεινά και τις Σποράδες, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν βροχοπτώσεις, ενώ θα υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στην υπόλοιπη περιοχή και θα ανέβει η θερμοκρασία στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σε ολόκληρη τη Μαγνησία, ενώ ο υδράργυρος θα ανέβει μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες μέρες που θα ακολουθήσουν, η θερμοκρασία θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, ως πρόγευση της επερχόμενης θερινής περιόδου. «Στις αρχές της επόμενης εβδομάδος θα φτάσουμε τους 30 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια η θερμοκρασία θα επιστρέψει στα συνήθη για την εποχή επίπεδα» όπως αναφέρει ο κ. Θεοφάνης Τακούδης, μαθηματικός – μετεωρολόγος, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ο οποίος τονίζει ότι «ο καιρός του τριημέρου θα είναι καλός για τους εκδρομείς».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου