ΤΟΠΙΚΑ

Στο νησί Τρίκερι η Λυδία Κονιόρδου

στο-νησί-τρίκερι-η-λυδία-κονιόρδου-54057

Στα μνημεία του νησιού Τρίκερι περιηγήθηκε το Μεγάλο Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή με δική της πρωτοβουλία, συνοδευόμενη από τη Ρέα Γεωργίου, προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η υπουργός Πολιτισμού επισκέφτηκε το ιστορικό μοναστήρι, το οποίο δεσπόζει στο νησί που αποτέλεσε τόπο πολιτικής εξορίας 5.000 γυναικών την περίοδο 1948 – 1953, και βάδισε στους χώρους οι οποίοι ταυτίστηκαν με τις εξόριστες γυναίκες.

Παρών στην επίσκεψη της υπουργού ήταν και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας, ο οποίος είχε υποβάλει παλαιότερο αίτημα στο ίδιο υπουργείο, προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορική φυσιογνωμία του νησιού που μετράει ιστορία 3.000 χρόνων.

Η κ. Κονιόρδου μετέβη στη συνέχεια και στην περιοχή του Τρικερίου, καθώς είναι λάτρης της Μαγνησίας, την οποία επισκέπτεται κάθε φορά που της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της, ενώ έχει αφήσει, σημειωτέον, το στίγμα της στα θεατρικά και εν γένει πολιτιστικά τεκταινόμενα του Βόλου.

Η ίδια είχε επισκεφτεί και παλαιότερα το νησάκι παλιό Τρίκερι για να περιηγηθεί στα μνημεία που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο πέρασμα του χρόνου, και αποτελούν τόπο προσκυνήματος και μνήμης για όσες βίωσαν τα γεγονότα της περιόδου 1948 – 1953, τις οικογένειες και τους απογόνους τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου