ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση Βούλγαρη στον Κ. Μήτρου

απάντηση-βούλγαρη-στον-κ-μήτρου-851206

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η τοπική κοινωνία, μολονότι οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα βιώνουν μία πρωτόγνωρη λιτότητα που σαρώνει κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών και θέτει σε δοκιμασία την κοινωνικής συνοχή. Μολονότι για τις εκλογές απομένουν επτά περίπου μήνες και το χωροταξικό του Καλλικράτη μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, η προχθεσινή σπουδή του Κυριάκου Μήτρου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον ενιαίο πλέον Δήμο Βόλου, προκειμένου να προλάβει τους συνδιεκδικητές από τον πολιτικό του χώρο, αναπόφευκτα επιταχύνει τις όποιες εξελίξεις στην τοπική πολιτική κονίστρα με ορίζοντα τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης στις 7 ή 14 Νοεμβρίου.
Χθες, λίγες μόλις ώρες μετά την πολύ σκληρή κριτική που δέχθηκε ο ίδιος και η Δημοτική του Ομάδα προχθές το βράδυ από τον Κυριάκο Μήτρου, ο Αλέκος Βούλγαρης απέδωσε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην Δημάρχου στο άγχος και την αγωνία του να αποκτήσει πλεονέκτημα για τον υποψήφιο που θα επιλέξει ο πολιτικός του χώρος. Στη συνέχεια, απαντώντας χθες το πρωί σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη δική του υποψηφιότητα, ο Αλέκος Βούλγαρης είπε ότι σέβεται τις διαδικασίες που έχει υιοθετήσει το κόμμα του, που θα ανοίξει τη σχετική συζήτηση για τις εκλογές του Νοεμβρίου μετά τη ψήφιση από τη Βουλή του Καλλικράτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι έτοιμος για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μπορεί, πρόσθεσε, αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον μας να είναι στραμμένο πως θα διασφαλίσουμε τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων, αλλά είναι γνωστό ότι το προεκλογικό μας πρόγραμμα και οι επιλογές έχουν ορίζοντα 8ετίας.
Αργά το απόγευμα ο Δήμαρχος Βόλου μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Astra, όπου -εκτός των άλλων- απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς και λοιπούς αμφισβητίες του, είπε:
«Στέλνω μήνυμα σε όλους να μην εκλαμβάνουν τη σιωπή μου ως αδυναμία. Να βγουν δημόσια όσοι βγαίνουν σε τσιπουράδικα, καφέ και κέντρα και λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει τον Βούλγαρη να πουν την άποψή τους». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο Αλέκος Βούλγαρης επιχείρησε να αποδώσει τον πόλεμο φθοράς σε οικονομικά συμφέροντα, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει. «Με χτυπούν, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Βούλγαρης, γιατί δεν έχω ενταχθεί σε κανένα σύστημα και δεν εξυπηρέτησα οικονομικά συμφέροντα. Δεν χρωστάω σε κανένα».
Μιλώντας στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βόλου επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος, υπενθυμίζοντας τη γενική θέση του κόμματός του, ότι δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ οι εν ενεργεία δήμαρχοι έχουν προβάδισμα. Περιμένω, πρόσθεσε, μόλις ψηφιστεί ο Καλλικράτης, να ανοίξει το κόμμα μου τις διαδικασίες, όμως στις τοπικές εκλογές -όπως έσπευσε να σημειώσει- οι πολίτες δεν ψηφίζουν μόνον κομματικά, αλλά και τον υποψήφιο που διαθέτει ικανότητες και εμπειρία.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βόλου υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι του 2006 κάποιοι έλεγαν ότι θα χάσω τις εκλογές εξαιτίας των οικογενειακών μου προβλημάτων. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Έτσι θα γίνει και τώρα. Οι τοπικές κοινωνίες ψηφίζουν άνθρωπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου