ΤΟΠΙΚΑ

Ενας τόνος τρόφιμα για το Χαμόγελο του Παιδιού

ενας-τόνος-τρόφιμα-για-το-χαμόγελο-του-540157

Συγκεντρώθηκε από 15 συλλόγους του Πηλίου

Περισσότερο από ένα τόνο τρόφιμα συγκέντρωσαν δεκαπέντε εξωραϊστικοί, πολιτιστικοί, τουριστικοί σύλλογοι και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του Πηλίου, που ένωσαν τις δυνάμεις τους, ανοίγοντας μια τεράστια αγκαλιά για το «Χαμόγελο του παιδιού».

Η συγκεκριμένη διασυλλογική πρωτοβουλία είχε πολύ μεγάλη απήχηση, καθώς κινητοποιήθηκαν δεκάδες κάτοικοι κάθε ηλικίας και πολλά παιδιά, που στήριξαν με συγκινητική προθυμία το κάλεσμα, προσφέροντας διάφορα είδη, όπως γάλα εβαπορέ, όσπρια, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, λάδι, ζυμαρικά, αλεύρι, διάφορα είδη προσωπικής φροντίδας, καθαριστικά και χαρτικά.

Στην παραπάνω πρωτοβουλία αγάπης συμμετείχαν οι: Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λαμπινούς «η Λαμπηδόνα», Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας Νεοχωρίου, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πρόπαν», Εξωραϊστικός Τουριστικός και Αγροτικός Σύλλογος Ανηλίου, Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυνόβρυσης, Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής «Γ. Ρηματισίδης», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αργαλαστής, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Πινακάτες», Πολιτιστικός Σύλλογος Λαύκου «Δράση», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νανοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Μουρεσίου-Ξουριχτίου Τσαγκαράδας, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μουρεσιωτών, Τουριστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη και Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μηλεών.

Η διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης διήρκεσε είκοσι περίπου μέρες και όλοι όσοι στήριξαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλληλεγγύης, βίωσαν τη σημασία της συμμετοχής σε μια σημαντική κοινωνική δράση.

Τα τρόφιμα μεταφέρθηκαν με φορτηγό στα γραφεία του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα, την περασμένη Τετάρτη 22 Απριλίου, από εκπροσώπους των δεκαπέντε συλλόγων, οι οποίοι δέχτηκαν τις θερμές ευχαριστίες του προέδρου του συλλόγου, Κώστα Γιαννόπουλου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Αργαλαστής εκπροσωπήθηκε από τις κυρίες Φιλίτσα Λαμπαδάρη και Ιωάννα Ευαγγελινού κατά την παράδοση των τροφίμων.

«Ολα ξεκίνησαν από μια ιδέα που είχε η πρόεδρος του Συλλόγου της Λαμπηδόνας, Αργυρώ Ακρύβου, την οποία μας κοινοποίησε μέσω διαδικτύου. Μιλήσαμε με τα μέλη του συμβουλίου και τους γονείς των μαθητών και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη διαδικασία» αναφέρει η κ. Φιλίτσα Λαμπαδάρη, ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Αργαλαστής. Παράλληλα η κ. Λαμπαδάρη υπογραμμίζει ότι αναπτύσσονται πολλές πρωτοβουλίες στήριξης παιδιών που έχουν ανάγκη, για να προσθέσει ότι «είμαστε πάντα πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε κάθε παρόμοια πρωτοβουλία».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Αργαλαστής συμμετέχοντας στη διασυλλογική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με προορισμό το Σύλλογο «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», απευθύνει, τέλος ευχαριστίες σε «όλους τους γονείς και τους μαθητές που βοήθησαν στο να επιτευχθεί η συγκέντρωση ενός μικρού φορτηγού αγαθών». Η συνεργασία των δεκαπέντε συλλόγων του Πηλίου που συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση αποδεικνύει πως ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν χαθεί.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου