ΤΟΠΙΚΑ

Εργατικό Κέντρο: «Συνεχίζει τα δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο η Κυβέρνηση»

εργατικό-κέντρο-συνεχίζει-τα-δώρα-στ-53930

Από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ασταμάτητος ο νεοφιλελεύθερος κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Τη φορά αυτή, με συμπληρωματικό οικονομικό δώρο στο μεγάλο Κεφάλαιο, το οποίο φέρνει την παραπλανητική ετικέτα του «πακέτου στήριξης», με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Πρόκειται, στην ουσία, για νέο νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στις μεγάλες αλυσίδες, με προκλητικότατες φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές και πολλά ακόμη, που στην πραγματικότητα δίνουν τη χαριστική βολή όχι μόνο στους εργαζόμενους του εν λόγω κλάδου, στους οποίους αναλογούν τα γνωστά «ψίχουλα» και κανένα ανάλογο μέτρο ελάφρυνσης, αλλά και στους υπόλοιπους όλους, αφού ανοίγουν διάπλατα, πιά, την πόρτα για την ανατροπή εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων τους. Στέλνουν, με άλλα λόγια, ξανά στους εργαζόμενους τον λογαριασμό της κρίσης, ανερυθρίαστα!

Η καθιέρωση των αντεργατικών ΠΝΠ είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς είναι οι νεοφιλελεύθερες σταθερές, για την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών Ομίλων. Ας μην υποκρίνονται οι «σωτήρες». Όσοι πασχίζουν (κυβερνητικά στελέχη και παπαγαλάκια τους) να μας πείσουν για το αντίθετο, εκτίθενται ακόμη περισσότερο, καθώς η τραγική οικονομική πραγματικότητα, στην οποία έφεραν την εργατική τάξη, και πριν ακόμη από τον κορονοϊό, τους διαψεύδουν και τους καθιστούν υπόλογους. Και ναί, θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου