ΤΟΠΙΚΑ

Υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA

υποχρεωτική-λήψη-δειγμάτων-dna-851206

Την υποχρεωτική λήψη δειγμάτων υλικού για εξέταση DNA από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» διέταξε η 19η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση.
Την ίδια στιγμή, με επιστολή τους προς την εφημερίδα «Το Ποντίκι» οι κατηγορούμενοι Ν. Μαζιώτης, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνάς αναλαμβάνουν την «πολιτική ευθύνη» για τον Επαναστατικό Αγώνα και δηλώνουν ότι «είτε έξω, είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας που για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί».
Εξάλλου, συνεδρίασε και η Ολομέλεια Εφετών, η οποία ομόφωνα αποφάσισε την ανάθεση της κύριας ανάκρισης για τον «Επαναστατικό Αγώνα» στους εφέτες ειδικούς ανακριτές, Δημήτρη Μόκκα και Κωνσταντίνο Μπαλτά.
Οι ίδιοι χειρίζονται και την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
Η «πολιτική ευθύνη»
Με επιστολή τους προς την εφημερίδα «Το Ποντίκι» οι κατηγορούμενοι Ν. Μαζιώτης, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνάς αναλαμβάνουν την «πολιτική ευθύνη» για τον Επαναστατικό Αγώνα και δηλώνουν ότι «είτε έξω, είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας που για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί».
Παράλληλα, οι τρεις κατηγορούμενοι δέχονται ότι ο Λάμπρος Φούντας, που σκοτώθηκε στη συμπλοκή της Δάφνης, ήταν σύντροφός τους.
Με την επιστολή τους, μέσα από τις φυλακές, οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση δηλώνουν μεταξύ άλλων:
«Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Δηλώνουμε πως ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας που έπεσε νεκρός στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου του 2010 ύστερα από μάχη με τους μπάτσους, συμμετείχε επίσης στον Επαναστατικό Αγώνα. Η μάχη που έδωσε ήταν για την υλοποίηση του ανατρεπτικού σχεδίου που συλλογικά ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αποφασίσει. Ήταν μια μάχη για την επανάσταση και την ελευθερία.
» Όσο και αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντάς μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς, κάνουν λάθος. Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας που για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου