ΤΟΠΙΚΑ

Τραγωδία στο Τρίκερι: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε τροχαίο

τραγωδία-στο-τρίκερι-δύο-νεκροί-και-δύ-53855

Τραγωδία στην άσφαλτο το μεσημέρι με δύο νεκρούς και δύο ελαφρά τραυματίες. Στις 14:35 στο 30ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αργαλαστής – Τρικερίου λίγο πριν τις Κότες το τζιπ οικογένειας, άγνωστο για ποιο λόγο, προφανώς επειδή ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, εκτράπηκε δεξιά σε σχέση με την πορεία του, ανατράπηκε σε χωμάτινο παράδρομο και έφυγε σε γκρεμό βάθους επτά μέτρων. Οταν ακινητοποιήθηκε βρισκόταν με τις ρόδες στον αέρα.

Οι δύο επιβάτες στα μπροστινά καθίσματα ήταν νεκροί. Νεκροί είναι ο 63χρονος οδηγός του αυτοκινήτου Θρασύβουλος Ευγενικός οικοδόμος από το Τρίκερι και η 84χρονη θεία του Ασημίτσα Τσιβελέκου, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ. Επρόκειτο για τη σύζυγο του 63χρονου ηλικίας 65 ετών και τη δεύτερη θεία της ηλικίας 86 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο σύρθηκε με την οροφή για αρκετά μέτρα.

Στο σημείο άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, διερχόμενος οδηγός σταμάτησε στον τόπο και έβγαλε τις δύο γυναίκες από το όχημα προσπαθώντας να τις βοηθήσει. Δεύτερος κάτοικος από το Τρίκερι έσπευσε να τις διακομίσει στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, καθώς οι γυναίκες δεν αισθάνονταν καλά και διαμαρτύρονταν ότι πονούσαν.

Περισσότεροι από τριάντα κάτοικοι από το Τρίκερι κατέφθασαν για βοήθεια, ενώ έσπευδαν στον τόπο πληρώματα πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μεγάλη απόσταση από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Δυστυχώς, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν, καθώς οι δύο επιβάτες στα μπροστινά καθίσματα ήταν νεκροί όπως διαπίστωσε ο κρατικός γιατρός.

Εξι συνολικά πυροσβέστες με επικεφαλής τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Νίκο Μητσιογιάννη άρχισαν άμεσα τις ενέργειες για τον απεγκλωβισμό. Παρών ήταν και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ιωάννης Γιαννέλης.

Μπροστά σε αρκετό κόσμο, που παρακολουθούσε τις ενέργειες με κομμένη ανάσα, οι πυροσβέστες έκοψαν με διασωστική σειρά τη μία πόρτα και δημιούργησαν χώρο ανοίγοντας την οροφή για να βγάλουν τους νεκρούς.

Κανένας από το χωριό δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μανώλης Γιαμαρέλος λέει ότι το θανατηφόρο σημειώθηκε στην ευθεία του δρόμου, σε σημείο που δεν είναι επικίνδυνο, δεν έχει καν στροφές.

Νωρίτερα από την τραγωδία ο αντιδήμαρχος είχε συναντηθεί με την οικογένεια στο Χόρτο και είχαν χαιρετιστεί με τα φώτα. «Ηταν η κακιά η ώρα πιστεύω», σχολιάζει για το θανατηφόρο τροχαίο. Η οικογένεια επέστρεφε στο Τρίκερι από τον Βόλο μετά από δουλειές. Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι κάτι άλλο μπορεί να συνέβη και να προκλήθηκε το δυστύχημα.

Ισως ο οδηγός του αυτοκινήτου να υπέστη παθολογικό επεισόδιο. Ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα όταν σημειώθηκε το μοιραίο, ενώ στον τόπο δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος. Ολα συνέβησαν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Συγκεκριμένα το δυστύχημα σημειώθηκε στη θέση Διακόπι λίγο μετά τη διασταύρωση που οδηγεί προς Αγία Κυριακή. Μία άλλη εκδοχή που εξετάζεται είναι το ΙΧ να βρήκε σε πέτρες στον χωμάτινο παράδρομο όταν εξετράπη από την πορεία του με αποτέλεσμα να ανατραπεί, να φέρει τούμπα τουλάχιστον μία φορά και να συρθεί με την οροφή.

Οι κάτοικοι από το Τρίκερι που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο για βοήθεια έγιναν μάρτυρες στιγμών απερίγραπτης απελπισίας και οδύνης. Οι δύο γυναίκες στα πίσω καθίσματα που ήταν τραυματισμένες παρέμειναν στο όχημα για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να απεγκλωβιστούν.

Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σοβαρά τραυματισμένες. Δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Στο Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκαν και οι σοροί των νεκρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 63χρονος, όσο και η 84χρονη έφεραν πολλαπλά τραύματα σε πολλά σημεία του σώματός τους. Το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου που διενεργεί προανάκριση συνεχίζει τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και λαμβάνει καταθέσεις, ενώ διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σοκ στο Τρίκερι

Το τραγικό δυστύχημα προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο το Τρίκερι. Οικείοι ανέφεραν ότι πρόκειται για μία εξαίρετη οικογένεια. Το θανατηφόρο συζητούταν από στόμα σε στόμα. Οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν να ανακοινωθούν τα ακριβή αίτια πρόκλησης του δυστυχήματος, που βύθισε στο πένθος την οικογένεια του 63χρονου. Τα δύο παιδιά του, ο γιος του που είναι πυροσβέστης και η κόρη του που είναι ιδιωτική υπάλληλος, κατοικούν στην Αθήνα. Συγκλονισμένος από το δυστύχημα δήλωσε και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του και τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των εκλιπόντων. Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εξέφρασε επίσης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νικόλαος Λάτσος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου