ΤΟΠΙΚΑ

Aπάτη σε βάρος Βολιώτη: Εμεινε χωρίς σπίτι, ενώ πλήρωσε 1.500€

aπάτη-σε-βάρος-βολιώτη-εμεινε-χωρίς-σπί-538018

Κατέθεσε σε λογαριασμό στο εξωτερικό ποσό 1.500 ευρώ προκειμένου να νοικιάσει σπίτι που υποτίθεται ότι ήταν προς ενοικίαση μέσω της γνωστής πλατφόρμας Airbnb και να μπορεί να παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ιταλία και έπεσε θύμα απάτης.

Ακριβά πλήρωσε νεαρός Βολιώτης, ηλικίας περίπου 25 ετών, την πρωτοβουλία του να επικοινωνήσει με Ισπανίδα μετά από αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και όχι απευθείας με τους υπευθύνους της γνωστής πλατφόρμας.

Ο νεαρός κατέβαλε όλες τις οικονομίες του και τελικά έμεινε χωρίς σπίτι. Το ακίνητο που ενδιαφερόταν να νοικιάσει δεν ήταν για βραχυχρόνια μίσθωση.

Η γυναίκα που είχε κάνει την ανάρτηση αποδείχτηκε ότι ήταν επιτήδεια. Τα τηλέφωνα και τα e-mail των υπευθύνων της εν λόγω πλατφόρμας που έδινε δεν ήταν πραγματικά.

Η υπόθεση σημειώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και σήμερα έχει πάρει τον δρόμο τη Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, υποτίθεται ότι η επιτήδεια ήταν Ισπανίδα και νοίκιαζε σπίτι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Βερόνα. Δήθεν δεν μπορούσε να μείνει εκεί αυτή γιατί ήταν έγκυος και γι’ αυτό αναζητούσε αγοραστή. Για να γίνει πιστευτή έλεγε ότι το ακίνητο ήταν στη γνωστή πλατφόρμα. Όμως, έλεγε ψέματα.

Οι αναρτήσεις της στο διαδίκτυο δεν είχαν τελικά αντίκρισμα και δυστυχώς, όταν το αντελήφθη ο 25χρονος, ήταν πλέον αργά, καθώς είχε καταβάλει τα χρήματα.

Η γυναίκα δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του, ενώ τα τηλέφωνα και τα emails στα οποία παρέπεμπε εκείνη για τους υπεύθυνους που δήθεν ασχολούνταν με το ακίνητό της δεν ήταν πραγματικά.

Σε ένα από αυτά απαντούσε ένας άνδρας που καλούσε τον κόσμο να κάνει επενδύσεις με κρυπτονομίσματα. Μάλιστα, από τον νεαρό ζήτησε να καταβάλει 50 ευρώ σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Δυσαρεστημένος ο παθών απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Κατέθεσε μήνυση και σήμερα η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τους λογαριασμούς και τα τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις αντίστοιχες αρχές της Ισπανίας και της Ιταλίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου