ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε ηλικιωμένο στο κέντρο του Βόλου

επίθεση-αδέσποτου-σκύλου-σε-ηλικιωμέ-537877

Τον άρπαξε από το πόδι στο κέντρο του Βόλου ενώ επέστρεφε σπίτι του με το ποδήλατο

Τον χάρο με τα μάτια του είδε την περασμένη Τρίτη στις 8:30 το πρωί ένας 83χρονος Βολιώτης. Επιστρέφοντας σπίτι με ποδήλατο από το ΚΕΠ Βόλου και κινούμενος στην οδό Ιάσονος με κατεύθυνση προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έπεσε θύμα επίθεσης από αδέσποτο σκύλο.

Ο ηλικιωμένος χρειάστηκε παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς ένας μεγαλόσωμος σκύλος τον δάγκωσε στο πόδι και δεν τον άφηνε για αρκετή ώρα.

Όλα, όπως λέει, έγιναν από τη μία στιγμή στην άλλη. Ενώ ποδηλατούσε είδε δύο αδέσποτα σκυλιά να γαβγίζουν και αμέσως κατέβη από το ποδήλατο.

Τα αδέσποτα κινήθηκαν προς το μέρος του. Το ένα σταμάτησε από δεξιά του αλλά με τις αποτροπές του σταμάτησε τελικά να γαβγίζει και απομακρύνθηκε, το δεύτερο από αριστερά του, επέμεινε να γαβγίζει και τον δάγκωσε στο αριστερό του πόδι.

Δυστυχώς, εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν διερχόμενοι για να τον βοηθήσουν, ενώ το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό στους καταστηματάρχες.

Η επίθεση σταμάτησε, όταν τελικά ο σκύλος κουράστηκε και τον άφησε από τα δόντια του.

«Στο αριστερό μου πόδι φαίνονταν ευδιάκριτα όλα τα δόντια του», λέει ο 83χρονος. Ο ηλικιωμένος μάζεψε ό, τι ψυχραιμία και δύναμη του απέμεινε και μετέβη στο Αχιλλοπούλειο όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα και στη συνέχεια τον παρέπεμψαν στο φαρμακείο του ΙΚΑ για να κάνει αντιτετανικό ορό.

Όταν συνήλθε από το επεισόδιο απευθύνθηκε στη δημοτική αρχή Βόλου, κατήγγειλε το γεγονός και ζήτησε απομάκρυνση των δύο αδέσποτων από το κέντρο της πόλης.

Δυστυχώς, μετά λύπης του διαπίστωσε προχθές ιδίοις όμμασι ότι τα αδέσποτα παραμένουν στο σημείο.

«Μα τι πρέπει να γίνει επιτέλους; Θα συμβεί τίποτα χειρότερο. Μπορεί την επόμενη φορά να κάνουν μεγαλύτερο κακό. Να επιτεθούν σε παιδάκια, σε νέους σε μηχανάκια.

Μετά το περιστατικό ενημερωθήκαμε από τους καταστηματάρχες ότι αυτά τα δύο αδέσποτα συχνάζουν στο κέντρο του Βόλου κοντά στο Πανεπιστήμιο και είναι επικίνδυνα, καθώς έχουν επιτεθεί και σε άλλους πολίτες», λέει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου