ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Μπάμπη Ζάχου για τις συνδέσεις αποχέτευσης στην Αγριά

ερώτηση-μπάμπη-ζάχου-για-τις-συνδέσει-537499

Ερώτηση κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Μπάμπης Ζάχος για τις συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης στην Αγριά.

Στην ερώτησή του προς τον πρόεδρο του Σώματος ο κ. Ζάχος αναφέρει τα εξής:

«Κε Πρόεδρε, σας κάνω γνωστό ότι σύμφωνα με το Αρ.96 του Νομου4685/20 Περί Χρηματοδοτήσεως της Δαπάνης Κατασκευής Δικτύων Αποχέτευσης για οικισμούς της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ που συμπίπτει και η Δημ. Κοινότητα Αγριάς.

Οι οικισμοί αυτοί που είναι αρμοδιότητας Δήμου η ΔΕΥΑ ως προς την δαπάνη για την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης της αποχέτευσης από την ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι την θέση του κεντρικού αγωγού ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ κ ως εκ τούτου ΔΥΝΑΤΑΙ να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από το Πρόγραμμα Επενδύσεων. Επομένως η δαπάνη ΔΕΝ βαρύνει τους ιδιοκτήτες των συνδεόμενων η των μελλόντων να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης. Κατόπιν των ανωτέρω διατάξεων θεωρώ ότι καθίσταται ωφέλιμο για τους συνδημότες μια τέτοια εξέλιξη έτσι ώστε να επιτευχθεί η σύνδεση των νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης χωρίς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ με άμεσο όφελος για το περιβάλλον του Δήμου μας.

Ενόψει των ανωτέρω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Δημοτική Αρχή, έχει διερευνηθεί η δυνατότητα αυτή που παρέχει ο Νόμος, κάτι άλλωστε που έχει πραγματοποιηθεί από άλλους Δήμους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου