ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία στο κόκκινο για υποψηφίους των πανελλαδικών -Παρασκευή ή Δευτέρα οι βαθμολογίες

αγωνία-στο-κόκκινο-για-υποψηφίους-των-537452

Κόκκινο χτυπά η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή 2 Ιουλίου ή τη Δευτέρα 5 του ίδιου μήνα θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, οι βαθμολογικές τους επιδόσεις. Λίγες μόλις ημέρες μετά τη λήξη των πανελλαδικών, μόλις χθες για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι μαθητές θα έχουν στα κινητά τους, μέσω SMS, τις βαθμολογίες τους προκειμένου στη συνέχεια να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους.

Χθες, έπεσε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που έδωσαν τα τελευταία μαθήματα. Από σήμερα και μέχρι τις 9 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα δίνουν ειδικά μαθήματα που απαιτούνται για την είσοδό τους σε συγκεκριμένες σχολές.

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα ξεκινούν με το μάθημα των αγγλικών, το οποίο οι υποψήφιοι της Μαγνησίας μπορούν να δώσουν στα τρία εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί στον Βόλο και συγκεκριμένα στα 1ο, 3ο και 5ο ΓΕΛ Βόλου. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 10 το πρωί.

Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από τα 1ο, 2ο, 6ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, από τα ΓΕΛ Σκιάθου, Σκοπέλου, Λυκειακών Τάξεων Αλοννήσου και από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας», καθώς και οι υποψήφιοι των ΕΠΛΑ 1ο, 2ο και 3ο Βόλου, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Αγριάς, Αλμυρού και Σκοπέλου.

Στο 3ο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των 3ου, 4ου και 7ου ΓΕΛ Βόλου, των 1ου και 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, των ΓΕΛ Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας και Αλμυρού,

Τέλος στο 5ο ΓΕΛ Βόλου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι του 5ου ΓΕΛ Βόλου, του Μουσικού, των Λυκειακών Τάξεων Τρικερίου, και των ΓΕΛ Βελεστίνου, Καναλίων, Αγχιάλου και Λυκειακών Τάξεων Σούρπης.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 30 Ιουνίου με τα γερμανικά, την Πέμπτη 1 Ιουλίου με το ελεύθερο σχέδιο, την Παρασκευή 2 Ιουλίου με το γραμμικό σχέδιο, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου με τα γαλλικά, την Τρίτη 6 Ιουλίου με τα ισπανικά, την Τετάρτη 7 Ιουλίου με τα ιταλικά, την Πέμπτη 8 Ιουλίου με την αρμονία και την Παρασκευή 9 Ιουλίου με τον έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Μετά τους βαθμούς η ΕΒΕ

Για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους με sms που θα τους στείλει η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Μετά την έκδοση των βαθμολογικών επιδόσεων θα ανακοινωθεί ηβ Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα.

Οι υποψήφιοι αφού πάρουν στα χέρια τους τον πίνακα με τα τμήματα του Επιστημονικού τους πεδίου, ο οποίος θα περιέχει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο κάθε τμήμα θα πρέπει πρώτα να ελέγξουν σε ποια τμήματα «πιάνουν» την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Στα τμήματα που οι υποψήφιοι δεν πιάνουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν θα μπορούν να τα δηλώσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου