ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκινο πανί για τους νοσοκομειακούς γιατρούς ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου

κόκκινο-πανί-για-τους-νοσοκομειακούς-536819

Σφοδρά πυρά κατά του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών. Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον κ. Ν. Αντωνίου ότι έχει αφήσει τις περισσότερες παιδιατρικές κλινικές χωρίς διευθυντές και με δραματικές ελλείψεις παιδιάτρων τόσο στην πρωτοβάθμια (ΠΕΔΥ) όσο και στη δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσοκομεία), καθυστερώντας ή ακυρώνοντας κρίσεις που έχουν γίνει για προσλήψεις, και καλεί το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ έχει «μπει στο μάτι του κυκλώνα» με αφορμή θέμα που ανέκυψε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία αν και κρίθηκε Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, θέση που είχε προκηρυχθεί το 2006 και την οποία κατοχύρωσε από το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών το Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ, αντί διορισμού τον Ιούνιο του 2015, αναπέμφθηκαν από τον υπουργό Υγείας τα πρακτικά του Συμβουλίου χωρίς ουσιαστικό λόγο, προκειμένου να επαναληφθεί η διαδικασία της κρίσης, έκτοτε όμως παρά τις συνεχείς οχλήσεις, έγγραφες και εξώδικες αναφορές, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, αρνείται να προχωρήσει τις διαδικασίες επανάληψης της κρίσης, για σχεδόν 2 χρόνια, παρά τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, την ώρα μάλιστα που φρόντισε να ολοκληρωθούν άλλες κρίσεις μέσα σε λίγους μήνες από την προκήρυξή τους.

Το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον κ. Αντωνίου για τη στάση του, καλεί τις δικαστικές αρχές και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας να πράξουν τα δέοντα και να αποδώσουν τις αναλογούσες ευθύνες για την ηθική και οικονομική βλάβη της συγκεκριμένης γιατρού, ενώ επίσης ζητά από τους γιατρούς της 5ης ΥΠΕ για τους οποίους καθυστερούν οι κρίσεις τους, να ενημερώσουν το Γ.Σ για την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης προκειμένου να παρέμβει αναλόγως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου