ΤΟΠΙΚΑ

Επανέρχεται για συζήτηση η αγορά Γκλαβάνη

επανέρχεται-για-συζήτηση-η-αγορά-γκλα-851206

Θα επανέλθει η απόκτηση του ακινήτου Γκλαβάνη προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, καθώς χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυρ. Μήτρου, μαζί με τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τάχθηκε με πρότασή του με την άποψη του κ. Πατσιαντά, που ζητούσε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ σήμερα αναμένεται να πράξουν το ίδιο και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΣ κ.κ. Παππάς και Νίκου, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται το 1/3 των υπογραφών των δημοτικών συμβούλων που απαιτείται από το Δημοτικό Κώδικα για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου από το προεδρείο.      

Ειδικότερα χθες  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κυρ. Μήτρου επανήλθε με πρότασή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευαγ. Παπαστεργίου στο θέμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Συνυπογράφω τόσο εγώ, όσο και οι οκτώ σύμβουλοι της παράταξής μου, τις ανησυχίες και προβληματισμούς που εξέφρασε πρόσφατα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πατσιαντάς, που και εμείς είχαμε επισημάνει».
Ο κ. Μήτρου, όπως υποστηρίζει ακόμη, προχώρησε στην πρότασή του μετά τη δήλωση του Δημάρχου ότι «το ακίνητο Γκλαβάνη δεν θα αξιοποιηθεί για δημοτικές χρήσεις, αλλά για άλλες αναπτυξιακές επιλογές για τον Δήμο», κάτι που -όπως λέει ο πρώην Δήμαρχος- «αλλάζουν ριζικά τα πράγματα και δεν συνάδουν με το σκεπτικό των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν ληφθεί για την αιτιολόγηση της έγκρισης του δανείου για την αγορά του ακινήτου».
Για το θέμα αυτό επανήλθε χθες με διευκρινιστική του δήλωση ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης απέδωσε τη σύγχυση που δημιουργήθηκε από την προχθεσινή του δήλωση, σε λάθος που έγινε εκ… παραδρομής. Ειδικότερα η δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής: «Με αφορμή μία ερώτηση του κ. Μήτρου για το κτήριο Γκλαβάνη, ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ότι εκ παραδρομής στην απάντηση που απέστειλε στους επερωτώντες δεν επισημαίνεται αυτό ξεκάθαρα, ώστε να μη δημιουργούνται παρερμηνείες».
 

 

Η δήλωση του Κυρ. Μήτρου
 
Ειδικότερα η πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Κυρ. Μήτρου έχει ως εξής:
 
«Κύριε Πρόεδρε,
Από τον σημερινό τοπικό Τύπο ενημερωθήκαμε για την δήλωση-απάντηση του κ. Δημάρχου στην πρόταση του κ. Πατσιαντά σχετικά με την αγορά του κτηρίου Γκλαβάνη και στην κυριολεξία εκπλαγήκαμε. Αν πράγματι αληθεύει ότι ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «το ακίνητο Γκλαβάνη δεν θα αξιοποιηθεί για δημοτικές χρήσεις, αλλά για άλλες αναπτυξιακές επιλογές για τον Δήμο» τότε τα πράγματα αλλάζουν ριζικά και δεν συνάδουν με το σκεπτικό των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν ληφθεί για την αιτιολόγηση της έγκρισης του δανείου για την αγορά του ακινήτου. Επειδή, κ. Πρόεδρε, ως εκ τούτου συντρέχουν σοβαροί λόγοι πλέον νομιμότητας της υλοποίησης των μέχρι τώρα αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, μια και η αιτιολόγηση και η σκοπιμότητα της αγοράς ήταν τελείως διαφορετική σε σχέση με την σημερινή-τελική, σύμφωνα με την αναφορά του κ. Δημάρχου και επειδή συνυπογράφω τόσο εγώ, όσο και οι σύμβουλοι της Παράταξής μας τις ανησυχίες και προβληματισμούς που εξέφρασε πρόσφατα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πατσιαντάς, που και εμείς είχαμε επισημάνει.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την εκ νέου συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ημερομηνία που θα προηγείται της υπογραφής της συνάψεως του δανείου, μια και έχουν συμβεί σημαντικά γεγονότα από τότε (οικονομία της χώρας, εφαρμογή Καλλικράτη) και έχουν αλλάξει τελείως τα τότε δεδομένα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου