ΤΟΠΙΚΑ

«Συνευθύνη» ζητά από τη Ν.Δ. ο πρόεδρος του ΣΕΒ

συνευθύνη-ζητά-από-τη-ν-δ-ο-πρόεδρος-851206

Τη δική του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος εξελέγη εκ νέου στην ηγεσία του Συνδέσμου.
Στην προσφώνησή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι η πολιτική συγκυρία απαγορεύει τη συγκυβέρνηση, υπαγορεύει όμως τη συνευθύνη: «Χρέος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μέχρι χθες ήταν κυβέρνηση, είναι να γίνει μέρος της εθνικής προσπάθειας να μην πτωχεύσει ο τόπος.»
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Η αντιπαράταξη ενός μετώπου ευθύνης και ρεαλισμού εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων, αν γίνει με όρους ουσιαστικού πολιτικού λόγου και αντίλογου, με ειλικρινή αγωνία για την τύχη του τόπου, πιστεύω ότι και στην ωρίμανση της κοινής γνώμης θα συμβάλει και την αξιοπιστία του συστήματος θα αποκαταστήσει σε ικανό βαθμό».
Ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ότι «χρέος των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι να κάνουν το λαό μας να συνειδητοποιήσει πως η υλοποίηση του μνημονίου συνιστά μια αναγκαία θεραπεία, όχι μια άδικη τιμωρία».
Κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα διαρθρωτικά μέτρα του μνημονίου και όχι μόνο τα δημοσιονομικά γιατί αν, όπως είπε, παραμελήσουμε την ανάπτυξη θα καταβάλουμε το βαρύ κόστος χωρίς να αποφύγουμε την πτώχευση.
Σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι η χρεοκοπία του κράτους της Μεταπολίτευσης δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αυτά τα μέτρα.
«Πρέπει να μεταγγίσουμε μία νέα ιδεολογική και θεσμική βάση στην κοινωνία και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα».
Σε ερώτηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές ανταποκρίνεται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περιέχει τα ουσιώδη στοιχεία για τη διάσωσή του.
«Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί πια να είναι δημοσιονομικό πρόβλημα για τη χώρα, πρέπει να ξαναγίνει το σύστημα για την προστασία και την ασφάλεια του εργαζόμενου».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου