ΤΟΠΙΚΑ

Συμβούλιο χωρίς αρμοδιότητες

συμβούλιο-χωρίς-αρμοδιότητες-53656
Μπροστά σε ένα τυπικό εμπόδιο βρέθηκαν τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα οποία κλήθηκαν σε συνεδρίαση χθες να εξετάσουν τις τέσσερις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για τη θέση του πρύτανη και να προκρίνουν τους τρεις επικρατέστερους, οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη της ψήφου. Στο Συμβούλιο Διοίκησης δεν έχουν ακόμη περάσει οι εκ του νόμου αρμοδιότητες, εξαιτίας της καθυστέρησης δημοσίευσης του διορισμού των μελών του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Το θέμα της επιλογής των τριών επικρατέστερων υποψηφίων πρυτάνεων κατά συνέπεια αναβλήθηκε και θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση, η οποία θα προσδιοριστεί μόλις η εκκρεμότητα του διορισμού κλείσει. Πρόκειται για ζήτημα, το οποίο θα αντιμετωπιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ήταν η ενημέρωση που είχε χθες από στελέχη του υπουργείου Παιδείας ο νυν αντιπρύτανης και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχ. Ζουμπουλάκης.
Έτσι, η χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε, αλλά με «δεμένα χέρια» των μελών του και κατά συνέπεια χωρίς αποτέλεσμα ως προς το ζήτημα εκλογής πρύτανη. Ωστόσο, το Συμβούλιο ασχολήθηκε με τα τεκταινόμενα γύρω από το σχέδιο «Αθηνά» και έως αύριο επίκειται να δώσει στη δημοσιότητα κείμενο με τις θέσεις του γύρω από τα σενάρια και τις διαρροές, καθώς το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.
Το σχέδιο για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη τυγχάνει χειρισμού ως εξαιρετικά απόρρητο εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, γεγονός που γεννά ερωτηματικά στα μέλη των ακαδημαϊκών κοινοτήτων.
Μια σειρά από σενάρια έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας, όμως ουδείς γνωρίζει τι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ερωτηθείς, πάντως, ο κ. Ζουμπουλάκης για το ενδεχόμενο να συγχωνευθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τμήματα από άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα, απάντησε ότι «εάν πρόκειται για προσθήκη στα ήδη υπάρχοντα, τότε πρέπει να συζητήσουμε υπό όρους».
Η «Αθηνά» έχει δημιουργήσει θολό τοπίο στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ενώ ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί είναι ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αντί να υποβάλλουν δέχονταν μια σειρά ερωτήσεων, με το υπουργείο να δείχνει ότι έχει πολλά κενά…
Σχετικά με τους υποψηφίους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το ποιοι τελικά θα είναι οι τρεις, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, υπενθυμίζεται ότι είναι τέσσερις.
Ενδιαφέρον έχουν δηλώσει οι: Ι. Μεσσήνης Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΠΘ, Γ. Πετράκος Καθηγητής Τμήματος Χωροταξίας ΠΠΑ ΠΘ, Θ. Παπαζήση Καθηγήτρια Τμήματος Νομικής ΑΠΘ και Γ. Φουτσιτζής Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Robert De Sorbon.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου