ΤΟΠΙΚΑ

Στα δικαστήρια συνταξιούχοι του Βόλου

στα-δικαστήρια-συνταξιούχοι-του-βόλο-53633

Στα δικαστήρια προσφεύγουν συνταξιούχοι του πρώην ΤΣΑ από το Βόλο για τις συντάξεις πείνας… που τους έχουν εγκριθεί και χωρίς καμία αναπροσαρμογή ακόμη και πριν τις περικοπές.

Ζητούν επανεξέταση των όρων συνταξιοδότησής τους, διότι θεωρούνται «αδικημένοι» καθώς κατοχύρωσαν δικαίωμα σύνταξης πριν από πέντε χρόνια και πριν την ένταξη στον ΟΑΕΕ… χάνοντας έτσι σε χρήματα μέχρι και 300 ευρώ το μήνα.

Οι συγκεκριμένες περιοριστικές διατάξεις θίγουν περισσότερους από 400 συνταξιούχους του πρώην ΤΣΑ στη Μαγνησία που μετά από 35 και 40 χρόνια ασφάλισης, η σύνταξη που λαμβάνουν δεν ξεπερνά τα 480 ευρώ και αυτό διότι συνταξιοδοτήθηκαν πριν το 2007 με το νόμο Πετραλιά και βάσει των όσων ίσχυαν στον ασφαλιστικό τους φορέα, το ΤΣΑ.

Την ίδια στιγμή συνάδελφοί τους που συνταξιοδοτήθηκαν αργότερα και μετά τη θέσπιση του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα ΟΑΕΕ στον οποίο εντάχθηκαν όλα τα ταμεία ελευθέρων επαγγελματιών, ακόμη και με λιγότερα χρόνια ασφάλισης λαμβάνουν κατά μέσο όρο σύνταξη μέχρι και 650 ευρώ μηνιαίως.

Η ψαλίδα των 200 και 250 ευρώ… για ασφαλισμένους του ίδιου φορέα που προέρχονται και από το ίδιο ασφαλιστικό ταμείο προκαλεί έντονες αντιδράσεις και εύλογα ερωτήματα, ενώ έρχεται για μία ακόμη φορά να επιβεβαιώσει τις στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος, που όμως ουσιαστικά «πληρώνουν» οι ίδιοι οι συνταξιούχοι.
Και το αίσθημα της αδικίας γίνεται εντονότερο, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι θιγόμενοι συνταξιούχοι έχουν στην «πλάτη τους» περισσότερα χρόνια ασφάλισης και συντάξεις 450 ευρώ και μάλιστα χωρίς καμία αναπροσαρμογή εδώ και μία πενταετία και πριν τις περικοπές φυσικά.

Πολλοί από τους συνταξιούχους αυτοκινητιστές της Μαγνησίας που περιλαμβάνονται στην κατηγορία των κατάφορα αδικημένων από το συγκεκριμένο σύστημα, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν έκρυψαν ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας αλλά και στα ευρωπαϊκά, αναζητώντας την αποκατάσταση των στρεβλώσεων που τους έχουν υποχρεώσει να λαμβάνουν συντάξεις πείνας, έχοντας πληρώσει την ασφάλισή τους κανονικά και μάλιστα πολύ ακριβά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου