ΤΟΠΙΚΑ

Στην «πυρά» 116,3 κιλά ναρκωτικών που κατασχέθηκαν στη Μαγνησία

στην-πυρά-1163-κιλά-ναρκωτικών-που-κατα-536241

Στο καμίνι της Χαλυβουργίας οδηγήθηκε σήμερα το πρωί μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που έχει κατασχεθεί τα τελευταία περίπου δύο χρόνια στην περιοχή, στο πλαίσιο επιχειρήσεων δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Η τελευταία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε από αστυνομικές δυνάμεις του νομού αφορούσε στα περίπου 100 κιλά χασίς τον περασμένο Μάρτιο. Στην πυρά όμως δεν θα έπεσαν μόνο ποσότητες χασίς που έχουν κατασχεθεί σε αστυνομικές επιχειρήσεις. Ναρκωτικά δισκία, ηρωίνη, κοκαΐνη που βρίσκονται κατασχεμένα σε εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κλίβανο της Χαλυβουργίας Βόλου.

Σήμερα, καταστράφηκαν 116 κιλά και 306 γραμ. διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, 19 δενδρύλλια κάνναβης και χίλια διακόσια εξήντα τέσσερα 1.264 δισκία, που είχαν κατασχεθεί κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η νομοθεσία προβλέπει την καταστροφή των κατασχεθέντων ναρκωτικών ανά διαστήματα. Η τελευταία καταστροφή που είχε γίνει τοπικά ήταν περίπου πριν από δύο χρόνια.

Για τη νέα επιχείρηση έβγαλε διάταξη ο εισαγγελέας Βόλου μετά από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Η καταστροφή των ναρκωτικών έγινε παρουσία του εισαγγελέα και ειδικής επιτροπής σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος.

Μήνυμα Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας ενόψει του Πάσχα

Σε μήνυμά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Βασίλης Καραϊσκος, ενόψει του Πάσχα αναφέρει:

“Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, υλοποιώντας το σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις ειδικότερες εντολές – οδηγίες και την εποπτεία του κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, εφαρμόζει κατά την περίοδο των Εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, Ειδικό Σχέδιο Τροχονομικής Αστυνόμευσης, που περιλαμβάνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων τροχαίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύουμε καθημερινά την εμφανή αστυνομική παρουσία, τόσο στο κέντρο της πόλης του Βόλου όσο και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής ευθύνης μας.

Στόχος μας είναι η εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η διευκόλυνση των οδηγών, η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος και βέβαια, πρωτίστως, η αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα, από τις Υπηρεσίες μας, πέραν από τις δράσεις της εμφανούς αστυνόμευσης, εκδηλώνονται ειδικές αστυνομικές δράσεις και διενεργούνται συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, τόσο στον τομέα της γενικής αστυνόμευσης όσο και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Οι γυναίκες και οι άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας σας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Και αυτές τις ημέρες θα βρίσκονται δίπλα στους Πολίτες, όπου ανακύπτουν προβλήματα, για την άμεση αντιμετώπισή τους. Ώστε και την περίοδο των Εορτών, ο Βόλος και η Μαγνησία να είναι ασφαλείς, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου