ΤΟΠΙΚΑ

Δέσμευση για χορήγηση της πάγιας προκαταβολής

δέσμευση-για-χορήγηση-της-πάγιας-προκ-536205

Αναβάθμιση του ρόλου στα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Νοτίου Πηλίου από τον Μ. Μιτζικό

Στην αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις αρμοδιότητές τους στοχεύει ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοπδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι αποφασισμένος να χορηγεί στα Τοπικά Συμβούλια την πάγια προκαταβολή που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τα χρήματά της άμεσα προς όφελος των πολιτών.

«Η πάγια προκαταβολή είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των προέδρων των τοπικών συμβουλίων. Είναι κάτι που χρειάζεται και εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή άμεσα μόλις αναλάβουμε θα τη δώσουμε, καθώς δίνει την δυνατότητα να δρουν άμεσα τα τοπικά συμβούλια όπου χρειάζεται και υπάρχει η δυνατότητα. Πρόκειται για ένα πραγματικά χρήσιμο οικονομικό εργαλείο στα χέρια των προέδρων και εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, για να «τρέξουν» γρήγορα τα ζητήματα της καθημερινότητας σε κάθε χωριό» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και τα στελέχη του συνδυασμού του είναι αποφασισμένοι να αναβαθμίσουν τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων, έχοντας καθημερινή και ουσιαστική συνεργασία για την καταγραφή και δρομολόγηση λύσεων στα κατά τόπους προβλήματα.

«Θα ιεραρχούμε και θα προγραμματίζουμε μαζί με τους προέδρους και τους εκπροσώπους που γνωρίζουν καλά τις ανάγκες των κοινοτήτων τους, τα έργα που κρίνονται αναγκαία και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στα χωριά μας. Ο θεσμός αυτός είναι σημαντικός και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αποκέντρωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στην καλύτερη μελέτη των αποφάσεων τοπικού χαρακτήρα και σε αύξηση της αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής. Ως παράταξη επεξεργαζόμαστε προτάσεις αναβάθμισής του, για την καλύτερη προοπτική του τόπου μας» δηλώνει ο κ. Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου