ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για το επίδομα θέρμανσης

παρέμβαση-μεϊκόπουλου-για-το-επίδομα-53591

Να πάρουν πίσω την απόφαση για αύξηση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και να διαθέσουν το πετρέλαιο σε τιμές που οι πολίτες να μπορούν προμηθευτούν ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μείκόπουλος καταλογίζει στην Κυβέρνηση αδιαφορία και σημειώνει: «όσο συνεχίζεται η παρανοϊκή και εγκληματική αυτή λογική, τόσο οι ελληνικές πόλεις θα βυθίζονται στην αιθαλομίχλη, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στο περιβάλλον».

Επικρίνει επίσης τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα τονίζοντας ότι έβαλε τέλος χθες στις όποιες ελπίδες εκλογίκευσης (μείωσης) του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και επισημαίνει: «Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν καταφύγει στη χρήση τζακιού ή ξυλόσομπας για να ζεστάνουν τα σπίτια τους, δεν το έκαναν για λόγους ελλιπούς ενημέρωσης ή ευαισθησίας όσον αφορά στις βλαβερές συνέπειες της συγκεκριμένης χρήσης, ούτε επειδή ξαφνικά έγιναν "ρομαντικοί".

Το πράττουν πολύ απλά γιατί δεν έχουν πλέον τη στοιχειώδη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υψηλότατες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνου του πετρελαίου κίνησης, αλλά και εξαιτίας των τραγικών περικοπών που έχουν δεχτεί τα εισοδήματά τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου